lördag, januari 30, 2010

Värdig vinnare.....

Såsom varande barnfamilj med en manisk TV tittande man så ägnas lördagskvällen åt Robinson. Måste ärligen säga att så här i slutet har det hettat till lite.

Jag vet att mycket är vinklat, men om herrarna Jimmy och Anders bara besitter 1% av den oempatiska & imbecilla sida som programmet visar - ja, då hoppas jag att jag aldrig någonsin behöver stöta på dem i verkliga livet. För fy busan sicka barnsliga små fåntrattar de verkar vara!

Skönt att det iaf inte var någon av dessa herrar som lyckades vinna hela skiten!

I en annan del av Stockholm...

Lilltrollet har länge närt en dröm om att få dansa balett. Nu har hon inte riktigt de fysiska förutsättningarna för det, då hon är liten och kurvig men vem är väl jag att döda hennes dröm?

Hur som, hon fick söka in till Balettakademin för att se om hon skulle klara kvalet - vilket hon inte gjorde, men tog det som en hel kvinna. Och inte sjuttsingen ger hon upp för det. That's my girl!

Jag förstod att det inte bara är min dotter som drömmer om vita balettdräkter och tåskor, för väntrummet var fyllt att förhoppningsfulla aspiranter. Eller snarare, fyll av hysteriska mammor som peppade sina telingar så till den milda grad att de alla trodde sig vara en ny Anneli Alhenko (tror jag det stavas). Små, taniga 10 åringar iförda de absolut dyraste utstyrslar som fanns att uppbringa, med sminkade ögon och fantasifulla håruppsättningar som en rysk primadonna hade blivit avundsjuk på.

Signifikativt för alla dessa mammor var:

1. Päls
2. Bling bling i 180
3. Extremt högklackade lackstövlar (kanonbra på isgatorna!)
4. Ålskinnstighta märkesjeans
5. Make up för en gala kväll

Jag kvalade inte in i den klubben! Istället satt jag där med mina 25 år gamla bally curling (ja, skorna är nästan äldre än mig), mjuka urtvättade jeans samt hemstickad tröja. Allt krönt av ett totalt osminkat ansikte och skurgummiknut. Inte någon större risk att bli uppraggad av någon Mr Clooney inte! Iofs var jag i trygg förvissning om han häckade uppe i Östersund så jag kunde köra lite laid back. (känns som om jag kom ifrån ämnet lite.....)

Vi var iofs några fler som lirade i samma liga som mig, men inte många inte. Och jag led med de stackars unga töserna som inom några få timmar skulle bli abrupt nedtagna på jorden. Hoppas att mammorna har resurser att hantera inte bara tjejernas utan även sina egna besvikelser!

Själva tog vi och tröståt på McD (standard en gång per månad max) för att sedan pallra oss hemmåt och leka skönhetssalong. Nu är jag sminkad enligt konstens alla regler och har en håruppsättning som heter duga! Gränsen gick dock när Lilltrollet försökte styra ut mig i min gamla bröllopsklänning. Den är visserligen vacker och den satt som en smäck för 15 år och 10 kilo sedan!

Och så en liten cliffhanger för den hågade - jag har glasat som fasiken i veckan. Bl a gjort en serie "de fyra årstiderna" med ett träd klätt i de olika nyanserna som våra säsonger bjuder. Tagit kort och tänkte lägga ut dem för lite boostning. Dock undrar jag - var i helsicke är USB sladden?????

torsdag, januari 28, 2010

Total förvirring....

Trollmor: Hej X, Du har inte ringt och rapporterat. Allt väl?
X: Bra tack
Trollmor: Men så Du låter, är Du sjuk?
X: Nej då, men Du låter helkonstig
Trollmor: Nej då, jag är helt fräsch
X: Men Du låter underlig
Trollmor: Berätta nu då, jag har inte fått någon rapport.
X: Men jag har försökt ringa, men Du har ju inte mobilen med Dig.
Trollmor: Jag har visst mobilen med mig. Det har jag jämt.
X: Men inte idag, för jag har ringt.
Trollmor: Men jag pratar ju i den nu!
X: Ja ja, men jag har ringt och Du svarade inte.

Trollmor: Men varför ringde Du inte hem då?
X: Men Du är ju inte hemma!
Trollmor: Jag är ju hemma nu
X: Nej då, det vet jag ju att Du inte är.
Trollmor. Men vad pratar Du om, jag är hemma nu och jag pratar i mobilen!
X: Du är bra rolig Du!
Trollmor: Du.... vem pratar jag med egentligen?
X: Du pratar med L

Trollmor: Med L? Men jag är ju L
X: Nej, det är jag som är L.
Trollmor: Jag är också L. Men vem pratar jag med egentligen?
X: Du pratar med X mamma. Vem pratar jag med?
Trollmor: Du pratar med X väninna.
X: Och jag som trodde Du var X.
Trollmor: Och jag trodde Du var X....

Men det visade sig att X var ute på middag och X mamma var barnvakt. Dock tog det ett hysteriskt samtal innan vi kom fram till hur läget låg....

onsdag, januari 27, 2010

What to do?

Mellantrollet är en klok tjej, mycket filosoferande och funderande. Men när det gäller skolarbetet är hon hopplös....

Hennes filosofi är "kan själv" i 180 och man får absolut inte hjälpa till. Att plugga med henne är en veritabel mardröm och slutar ofta med kaos. Denna envishet i kombination med ett dåligt självförtroende gör att skolarbetet inte går så geschwint som det skulle kunna. För att hon tror att hon inte kan. Samtidigt som hon vägrar att plugga för ingen ska tala om för henne vad hon skall göra.

Vi har försökt med både belöning och konsekvenser, med motivation och annat men vi går fasiken bet mest hela tiden.

I mina ögon är det inte hennes brist på intellekt som gör det, utan just ovan. Den lärare hon hade i 1:a och 2:a klass talade konstant om för henne vad hon INTE kunde och fick henne att känna sig totalt misslyckad. Tyvärr tror jag att det till viss del fortfarande lever kvar.

Men vad sjuttsingen gör jag? Hur hittar jag triggern som får henne motiverad?

UPPDATERING:
Måste bara delge er ett av hennes svar.... eller två. Det visar ganska väl på hennes inställning, men jag måste medge att hon har humor:


Fråga: Nämn ett däggdjur och beskriv hur de lever m.m.
Svar: Lamm. Vita. Finns här och där.
Fråga: Nämn ett annat däggdjur och beskriv det.
Svar: Människan. Har man tur har de 2 armar och 2 ben. Och ett huvud som man kan använda om man har lust.


måndag, januari 25, 2010

En smaksensation!

Mitt nya ansiktsvatten är förpackat i en fin flaska, förvillande lik mitt mungurgel.

Det smakar dock inte alls likadant!

lördag, januari 23, 2010

Smart tänkt!

Vintertid får mina slemhinnor tokspel och torkar ihop som fnöske, vilket innebär att jag bl a i munnen får en invasion av blåsor. Värre än gräshopporna i Egypten, I can tell you!

Och ont som fasiken gör de, framförallt när de spricker. Nu har jag haft en koloni av elakingar som gjort en illegal bosättning i underkäken, i själva tandköttet.

Jag borstar, jag gurglar, jag har munsalvor och inte ett skit hjälper. De har immigrerat permanent och jag lär väl snart få utfärda uppehållstillstånd vare sig jag vill det eller inte.

Igår kväll var de extra aktiva och smärttröskeln var nådd. Rådig som jag är rotar jag fram Xylocain salvan och smetar in blåsorna med. Smärtan gav vika.

Dock såg jag ut som en dreglande idiot resten av kvällen, med hängande mungipro. Det var inte bra blåsorna som blev bedövade, jag var helförlamad i hela jäkla käften!

Frågan är vad kvällens dunderkur ska bli? Kanske rengöra med T röd?

fredag, januari 22, 2010

Pytt i panna

Idag har varit en omväxlande dag. Började morgonen med att inse att jag fått en fettvalk - på ryggen!!! Visserligen har min ökade kroppsvikt även gjort att jag äntligen kan fylla ut en bh av normal storlek, men måste konsekvensen vara att jag får samma bullar på baksidan?

Iofs går problemet att lösa, antingen genom träning (vilket jag är genuint för lat för) eller att jag antar Quasimodos kroppshållning. Nackdelen är dock att jag förutom ryggvärk förmodligen även kommer att få hängbröst. M a o, inga snabba beslut. Detta kräver noggrant övervägande. Jag återkommer i ärendet.

Sedan försökte jag jobba en stund. Det gick mindre bra då min USB hub sa upp sig och det trådlösa nätverket fick frispel. Samt att mitt först möte blev 1,5 timme försenat medan mitt andrda och 3: e möte båda kom för tidigt. Men det löste sig det med, med lite flexiblitete och simultankapacitet.


Sedan ut på mässan, för att stilla designtarmen och insupa kommande trender. Det var trevligt och som bonus fick jag äntligen en ansikte på den är damen, även om jag inte lyckades få span på den berömde maken trots flera försök. Men skam den som ger sig, jag får väl åka dit igen. Eller ligga utanför deras buskar och spionera!

Slutligen måste jag även bekänna att jag idag gick ut public med mina skinn tights. Ingen stenkastning so far, möjligen att det var en eller annan som log i mjugg bakom min rygg men det var jag alltför självupptagen för att notera.

Nu nalkas helgen, finstassen av, makupen vaskas bort och joggingbyxor på. Nu ska jag slumma i soffan!

onsdag, januari 20, 2010

Perspektiv...

Här gnäller jag om världsliga ting som pengar. Så får jag ett samtal från en av mina bästa och tillika äldsta väninnor.

Hennes ex var inblandad i en olycka, men dödlig utgång. Han hade inte en chans att undvika olyckan, men får resten av sitt liv leva med detta. Och med minnet av den personens sista ansiktsuttryck i livet på näthinnan.

Och en ung människa finns inte längre ibland oss. Fy fan vad livet är förgängligt ibland.

Voine voine...

Vi tog beslutet att köra en soft månad i januari, vad gäller utgifter. Nedskärningar vad gäller klädinköp, biobesök o dyl. Det har gått bra. Tills i helgen....

Trollfar lattjar runt med Lilltrollet, som "lyckas" kroka i Trollfars glasögon som far i backen och pulveriseras. Specialslipade glajor är inte billigt... 10 lök gick det kalaset på! Tackar och bugar.

I lördags var Trollfar ute och inspekterade husen i Trollskogen. Gissa vad? I gästhuset hade rören fryst sönder (trots värme i huset) så vi hade istappar från golv till tak i badrummet. Vad det kalaset kostar har vi inken tinken aning om. Men det lär inte billigt om jag får gissa.

Spännande värre, fortsättning lär följa...



tisdag, januari 19, 2010

Utmaning....

Läste i tidningarna att insamlingar pågår för fullt, vilket jag tycker är bra. Läste även Akeluis utspel mot Röda Korsets styrelseordförande, vilket jag också tyckte var bra.

Just nu kör AB en drive om att man skall lämna en timlön i bidrag via Läkare Utan Gränser, så det har jag gjort och lite till. Jag antar att många, precis som jag, är stående bidragsgivare i en eller annan form och det räcker självklart långt.

Men när sådana här katastrofer inträffar så behövs det lite extra. Så varför inte lägga lika mycket som Du lägger på dagens lunch, till en av alla de otaliga insamlingarna som finns?

Jag vet att alla inte har råd, men 5 kronor är bättre än noll.

lördag, januari 16, 2010

Hilfe...

Läser i Mellantrollets planeringsbok från skolan;

Fråga: Vad har Du lärt Dig den här veckan i skolan?

Svar: Inte mycket för jag får inte längre sova på lektionerna!

Vart skall detta sluta, hon är 10.....

Inte riktigt frisk....

Väninnan och jag var nere för att införskaffa kvällens middag i vår lokala butik. Vet inte riktigt vad som hände med väninnan idag, men hon var inte riktigt helt vid sina sinnens fulla bruk....

Trollmor: Shit vad ont jag har här (och pekar på halsmandlarna)
Väninnan: Du kanske håller på att få blåskatarr!
Trollmor: Blåskatarr?!?!?!?!
Väninnan: Nej, sorry. Jag sa fel. Jag menade påslakan
Trollmor: PÅSLAKAN?!?!??!

Och så fick jag totalbryt, bröt ihop i en fnitterorgie utan dess like. Kassörskan tittade på mig som om jag vore helt förryckt och väninnan såg mest oförstående ut.

Dags att byta butik kanske?

fredag, januari 08, 2010

Och historien upprepar sig...

För första gången på länge kom vi tillbaka efter ett långt lov utan någon som helst oro. Tvärsom, Lilltrollet skuttade iväg till skolan. Längtade både efter lärare och skolkompisar, även läxorna såg hon fram emot. Även vårt morgontrötta Mellantroll tog sig iväg med förväntan i sinnet.

Däremot har jag fått höra från annat håll att situationen i Lilltrollets tidigare klass inte har blivit speciellt mycket bättre. Det är nya offer, nya metoder men samma "förövare" och samma oförstående föräldrar, med en skola som försöker mörklägga.

Det är så attans tragiskt att man inte kan ta tag i situationen. Att lyfta fram skiten i det öppna, för det är det enda sättet som det går att komma tillrätta med det hela. Att låta barn och vuxna veta vad som försigår, att därifrån gemensamt hitta en lösning och arbeta på det. För under tiden som de låter det här fortsätta så är det barn som mår dåligt. Så sorligt. Och så onödigt.

Om ni undrar...

så har jag inlett en ny istid! Jag återkommer när jag tinat.

tisdag, januari 05, 2010

En annan dag kanske...

Inte nog med att jag har hockeyfrilla och tights i skinnimitation. (Ja jag vet, måste vara någon sista rycket grej innan 50 års dagen)

Jag får även storstryk i alfapet!

This is not my day!

Ny dag nya tag

Snacka om att latmasken har satt in efter de senaste veckornas ledighet. Jobbade heldag igår och borde ta mig samman och jobba heldag även idag, men istället sitter jag här i morgonrocken & försöker jobba upp energin för att ta mig in i duschen.

Inom mig har jag en dialog mellan hjärna och hjärta, där hjärnan självklart säger att om jag jobbar några timmar idag så har jag inte fullt lika mycket nästa vecka. Hjärtat å andra sidan säger att passa på & njut av ledigheten, kör ett extra pass nästa vecka för det fixar sig alltid.

Vem som vinner striden är ännu oklart, känner jag mig själv rätt så blir det en kompromiss. Lite soft morgon följt av några timmars light jobb och sedan hem för att fixa iordning kvällens middag; hummersoppa följt av vitlöksgrillad kyckling på bädd av rostade rotfrukter som sedan avrundas av en hallonswift.