tisdag, maj 26, 2009

Mrs Besserwisser in action....

Hörde lite radioreklam häromdagen vilket nästan alltid ger mig hysterisk klåda i öronen. Eftersom jag själv aldrig varit i den branchen (bara i utkanten) så skall jag inte utge mig för att vara en förståsigpåare. Däremot är jag målgrupp och anser mig därmed ha rätt till en åsikt.

Och min åsikt om radioreklam är att den generellt är urusel. Ibland är den av den mer informativa karaktären och då kan jag ta det till mig, eller om den är rolig (vilket i mitt tycke händer alltför sällan).

Häromdagen hörde jag en av den mer informativa karaktären, om än reklam. Det var den söte lille Idol Johan som pushade för sin nya platta, så långt allt väl.

Men när han kläcker ur sig "min första debutplatta" så fick skolfröken i mig totalspel! Debut betyder väl i princip första gången. Så hur kan han göra en första debutplatta? Kommer nästa platta vara hans andra debutplatta? Och när kommer han sluta debutera?

Hur tänkte de där, eller kanske det var problemet, de tänkte inte alls....

5 kommentarer:

Kimmi sa...

Klockrent! Som första gången jag blev av med oskulden hahahahhaa

Humlan sa...

Skönt att höra att det är fler än jag som reagerat!

Bonita sa...

Precis..och jag fattar inte varför inte de som gör reklamen..som borde kunna svenska - inte hör hur fel han uttrycker sig, även om han själv inte inser det.

Bonita sa...

Precis..och jag fattar inte varför inte de som gör reklamen..som borde kunna svenska - inte hör hur fel han uttrycker sig, även om han själv inte inser det.

Tankevågor sa...

Jag reagerade också på det där....skolfröken som jag är. ;-)

Men jag tror nästan att de som gjorde reklaminslaget hörde det och lät det vara...bara för att det skulle verka lite gulligt sådär...