fredag, november 02, 2007

Home sweet home..

Inte för att jag direkt är en globetrotter, men ett antal flygningar har det blivit genom åren. Iaf såpass att jag känner mig som en relativt rutinerad resenär. Men den här gången var det något i hästväg....

Okej att somliga flygvärdinnor anser att man ska se det som en ynnest att tilltala dem, det kan jag överleva. Oftast handlar det om övervintrande damer som hade sin peak på den tiden då yrket hade hög status. Dessa blonderade, hårdspacklade botoxmissbrukande damer har bara inte hunnit med sin tid. Det kan man ju inte direkt klandra dem för.

Däremot kan man klandra dem för hur de behandlar barn. Visserligen är det inte deras direkta målgrupp, men fler och fler barnfamiljer flyger. Inte bara charter utan även reguljärt. Och då borde personalen lära sig hur man hanterar barn. Framförallt borde de inse att man inte skrämmer upp dem!

Allt går som smort. Mina små troll har flugit tidigare ett antal gånger och är helt klart bekväma med det. Vi checkar in och blir seatade, hamnar på rad 10. Precis före take off inser stewarden att vi sitter precis bakom nödutgången! Han blir lite skitibyx och börjar mecka för att fixa ny plats. Inget problem, det kan vi ta. Däremot undrar lilltrollet försynt varför. Och då svarar människan, klart opedagogiskt, med en lång harang om nödutgångar, tunga dörrar, klättra på vingar etc.

Lilltrollet säger då ledset till mig "jag vill inte flyga", varpå ovannämnde steward får frispel. Börjar med hög röst deklarera "hon har panik, det är klart att hon inte ska flyga, hon är ju livrädd". Med resultat att hon blir flygrädd. Jag känner också en viss panik, för stämningen är tämligen stressad. Det är dags för take off, hela planet tittar och lilltrollet känner sig klart utsatt.

Jag tar henne av planet och försöker lugna henne. Och den gode stewarden följer efter! Tillsammans med en flygvärdinna. Och kaptenen. Och 2 markpersonal. Hur lätt är det då att lugna en nervös 7 åring?

Det hela slutar med att jag och mellantrollet får åka själva! Kvar på Arlanda står maken med litet troll. Snacka om iskall början på semestern

fortsättning följer....

8 kommentarer:

Humlan sa...

MEN är dom inte KLOKA???
Hallå,,,, ska man inte lära sig något om att ta folk ifall man nu ska jobba i ett flygplan???
Nu blir jag lika ilsken som den där getingen (kanske) är, som gömmer sig här inne.

... sa...

Ring till tidningen!
Så ska de baske mig inte få bete sig! Vad är det för amatörer! De borde få betala ersättning för förseningar, besvär och gudarna vet vad!
*rosenrasande*
Outa flygbolaget så ska jag bojkotta dem from now on!

Farsan_Baloo sa...

Hej

Eftersom intresset på slutet varit vikande finns det risk att den nystartade insamlingen till Solidaritetsbloggen blir den sista.

Om du tycker att idén är värd att leva vidare hoppas jag att du hänger med och skänker månadens hundring till Plan Sverige.

I vanlig ordning finns mer info på http://delameddig.blogspot.com

mvh / Marcus

Anonym sa...

eeehhhh???? Varför klev ni av??? Problemet är väl bättre att hantera på plats? Flygrädsla minskar inte utanför planet. Vad tänkte de?? Och hur kan de bete sig så korkat!? "Morskan"

Tankevågor sa...

Mäh! Det låter helt hispigt!? Vad åkte ni med för bolag? Har aldrig varit med om något liknande på någon av alla mina flyginingar.

Kom just hem från London....och planet var (som det brukar) även fullt av diverse barnfamiljer med barn i olika åldrar. Allt var frid och fröjd.

deeped sa...

SAS. Måste vara SAS. Det är som ett Coop på vingar...

Bloggblad sa...

Blir stum. Så gör man väl inte?

Och påminns om när två äldre sjuksköterskor skulle ta ett blodprov i armen på 4-åringen, som inte var det minsta spruträdd... men blev. När den ena röt: NU SITTER DU HELT STILL! Och till mig: Du kan hjälpa till att hålla fast honom och du också (mot den andra). Varpå ungen förstås fick spel och blev skitskraj, fast han normalt sträckte fram armen snällt mot alla sprutor.
Som väl var hade han inte det som de befarade, så det blev inte några fler besök.

Batbut sa...

Humlan, de var inte kloka!
Kimmi, kan väl säga att det nu är högt upp i hierkin
Baloo - mission accomplished!
Morskan, totalt obegåvat
Londongirl, se nedan
Deep/ed... I say nothing...*S* Men Du känner Dina varumärken
Bloggis, nej så gör man INTE!