söndag, mars 02, 2008

Ich bein ein dumkopf!

Hur smart är jag? Ska iväg för att köpa refill huvuden till Småtrollens eltandborstar. Alltså skuttar jag glatt i värsta fula jeansen, kör en raggardusch och piper iväg. Borsta håret på en söndag är klart överkurs.

Hittar jag några refiller? Typ inte. Eller för att vara helt korrekt, massor! Hade varit smart att kolla vilket märke det var på tandborstarna innan....

För att inte göra resan helt förgäves blev det lite andra småärenden, som att köpa äckliga färger på nagellack. Det har blivit någon slags slavisk mani hos mig. Trollfar pustar, småtrollen skrattar glatt och jag målar i både grönt, blått och oranget. Hela 2 st för den modesta summan av 39 kronor kostade jag på mig.

Efter detta hejdlösa shoppande fick jag för mig att även Trollmor ibland behöver fylla på garderoben. Så vad gör jag? Dagens misstag!

Att gå in i trendiga butiken när det är löningshelg OCH rea! Totalt osminkad och att säga casual dressed hade varit att överdriva. Hittade jag något? Jo, efter mycket rotande fanns där en blå fin blus som skulle passa mig. Expediten tyckte absolut att jag skulle prova.

In i helveteshålet och skalar av mig till naturligt tillstånd. Försöker undvika min egen spegelbild så gott det går, kisar och försöker titta överallt utom just i spegeln. Vilket inte är lätt när det är speglar runt hela jävla konkarongen! Och golvytan är max 1 kvm. Det är så att mjölkförpackningarna sätter spår i spegeln när jag vänder mig om. Ljuset ska vi inte ens tala om.... Gråkallt lysrör förstärker varenda liten cellullit och veck som jag jobbat så hårt för att skaffa.

Blusen då? Såg ut som fasiken, så inget köp blev det här inte. Fast då är jag så fånig att jag inte kan säga det. Istället börjar jag svamla om att den var för liten. Lyckligtvis fanns den inte i större storlek i butiken. Fast i deras andra butik fanns det. Varpå expediten raskt ringde dit och la undan den åt mig. Det var otroligt gentilt. Allt för att jag inte ville vara ouppfostrad och säga att blusen var ful.

Hur puckad är jag inte? Och nej, ni behöver absolut inte svara!

ps: nej, jag kan inte tyska. Det är ett hemmabygge

5 kommentarer:

Humlan sa...

Varför är det så svårt att säga att man inte tyckte om det man provat? Men jag har faktiskt blivit bättre på att ärligt säga att det inte passar mig.

Anonym sa...

Åh. "One of those days". Och snart är det dags att köpa baddräkt... Fy satan, säger jag! Men jag behöver en förklaring: vad menar du med "Det är så att mjölkförpackningarna sätter spår i spegeln när jag vänder mig om"?

mossfolk sa...

Nämen, du är för rolig! Det är väl bara att säga att den inte satt bra eller inte passade dig?
Belysningen i provrum tror jag inte att någon människa gillar...

Mildamakter sa...

Säg bara att den var rälig och gå sen därifrån...se där, plätt som en lätt ;o)

Tankevågor sa...

TACK för brevet med innehåll idag! :)
Jättefina!