onsdag, mars 12, 2008

De onda mot de goda...

Idag har trollfar och jag slagit näven i bordet, rejält. Nu verkar det som om det händer snabbt, iaf om man ska tro på det gehör vi fick. Dock är vi luttrade sedan förra vändan så vi får se.... Vi har gett skolan en vecka, sedan anmäler vi!

Vi har pratat med ett antal olika personer och vad som slog mig är hur otroligt lite många verkar veta om hur mobboffer agerar. Ett flertal gånger har vi fått frågan;

Men ibland söker sig Mellantrollet till dem, varför det?

Svaret är hur enkelt som helst - den som vill bli mobbad vill bli accepterad. Vill passa in, duga till och vilka är det då som ska acceptera en? Jo tack, mobbarna. Ingen logik för oss vuxna, men så fungerar barn. Plain and simple!


En annan fråga som dyker upp är; Men varför just Mellantrollet?
Svaret är att de som mobbar är "skadade" på något sätt, har dåligt hemma, osäkra eller något annat som gör att de inte mår bra. Att då utmana de stora och starka gör man inte, utan man ger sig på de som är svagare för att själva klättra högre i hierkien.

Precis som i djurens värld, deras instinkter talar om vilka som är potentiella offer och så ger man sig på dem för att därigenom klättra lite högre upp på stegen.

Så det bästa vi kan göra för Mellantrollet är att stärka henne. Och vi jobbar på det. För fan om jag tänker låta the bad ones win!

1 kommentar:

Anonym sa...

Heja!! Gå på! Kämpa! Ge er inte.