söndag, mars 16, 2008

Söndagsfilosofi

En sak som slår mig med jämna mellanrum. Eller inte direkt en sak, det blir ett klart syftningsfel. Det är en tanke som slår mig och det är följande:

En kvinna som ska laga mat tvättar sig om händerna och sätter igång. En man som ska laga mat sätter på sig kockförklädet och börjar.

En kvinna som ska sätta upp en tavla tar fram hammare & spik, samt klipper till. En man måste först byta om till snickarbyxor.

Det finns säkert fler exempel, men just nu kommer jag inte på några.

Why is that so? Alltså, inte att jag inte kommer på fler exempel utan på att männen (yes, jag generaliserar men det brukar jag göra) måste förstärka sin aktivitet med någon form av uniform innan de kan skrida till verket. Medans vi kvinnor bara sätter igång och gör jobbet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm, jag brukar faktiskt också sätta på mig snickarbyxor när jag ska göra praktiska saker. Jag kan nämligen omöjligt hålla mig hel och ren annars er. Kanske inte just sätta upp tavlor. Men nästan.

Bloggblad sa...

Hehe... jag var borta torsd-fred och maken skulle sköta marktjänsten... Jodå, fredagskvällen fick vi god mat (rostbiff + pot.sallad) men till resten av helgen... njae... det hade han inte tänkt på....

Batbut sa...

Petra, Du borde prata med min man :-)
Bloggis, hög igenkänningsfaktor...*S*