måndag, augusti 25, 2008

Jag blir så trött...

Har just haft ett långt och inspirerande samtal med Hem & Skola. Mitt företag är med och sponsrar deras anti mobbing kampanj. Hade en lång och givande diskussion med killen ifråga, för jag tycker att de kanske fokuserar lite för hårt på den mobbing som sker i mellan- och högstadiet. Om man börjar redan i lågstadiet tror jag att man kan förebygga en hel del, för oavsett vad människor säger - även små 6-7 åringar mobbar och även barn kan vara elaka. Samt att jag även tyckte att man måste involvera föräldrarna än mer i det här arbetet, genom att ex.vis ha föreläsning ute på skolorna även för föräldrarna. Han verkade nappa på den idéen så vi får se om det leder någon vart.

Men det var inte det jag blev trött av, utan det var när följande rubrik dök upp:

Skulle vaxa 12-årings bikinilinje

Hur i helvete tänker folk? Gäller såväl personalen på kliniken som föräldrar. Nu var detta en test, men uppenbarligen finns det föräldrar som låter sina barn göra detta. Självklart ett amerikanskt fenomen, där man har en total fobi mot kroppsbehåring (undrar vad Freud skulle säga om det).

Om någon av mina döttrar skulle fråga om de fick göra något sådant skulle jag nog fasiken låsa in dem. Inte nog med att det gör ont, men de är för i helvete BARN! Och de ska inte behöva bry sig om sina kroppar på det sättet.

Vad är nästa steg? Att låta små barn tatuera sig? Fettsuga sig? Stoppa botox i läpparna?

Kan vi inte istället fostra våra barn till att vara nöjda med sig själva även om de inte är helt "perfekta" enligt "drömmodellen" med oproportioneligt putande tuttar, rumpa och läppar, krönta av ett gigantiskt hårsvall på toppen men i övrigt helt & hållet hårfri? Vem fan vill se ut så egentligen och är det verkligen snyggt?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte relevant om de ska göra det eller ej. Det relevanta är VARFÖR? Vad är det för förebilder? Ska inte barn får vara helt enkelt barn längre? Ska de tvingas in i sjuka ideal långt innan de slänger bort dockor? Minivuxna långt innan de är redo för det?

Tankevågor sa...

Det är skrämmande hur man på något sätt snabbspolar hela barndomen till att små barn ska bli tonåringar och vuxna för tidigt!!!

Anonym sa...

http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=1458

Batbut sa...

Glad Prick, exakt - VARFÖR är den stora frågan, jag fattar nada. Jag försöker ge mina barn möjligheten att vara just det, barn så länge som möjligt
L-girl, och det är faktiskt vi vuxna som får se till att sätta stopp för det