söndag, augusti 31, 2008

Up where we belong!


Det här var vårt sällskap vid söndagsmiddagen! Tittar ut och in kommer de susandes över våra huvuden, inte direkt högt. Somliga av dem så ut som de skulle välja vår gård att landa på, men efter idogt eldande lyckades de ta sig upp de metrar som saknades för att klara hustaken.

Ballongen på bilden svävade högt, högt över de andra i ensamt majestät. Gled så sakteliga iväg och lämnade efter sig en skön känsla av frihet. Att flyga, pröva sina vingar och upptäcka världen.


Precis så som mina små troll är på väg att göra. Deras omgjorda rum markerar en början på något nytt. De första barndomsåren är passerade. Barnleksakerna har gjort sitt, dockorna är nedpackade och de första läsböckerna har fyllt sin funktion. Kramdjuren sitter numera högst upp i bokhyllan, som ett första steg att lämna boet. Och jag känner i hjärtat ett knip och en stolthet, en sorg för att tiden rullar på och en lycka för att det är så fina tjejer. Smarta, empatiska, kloka och jordnära. Charmiga, busiga, lyckliga små skruttar. Mina älsklingar.

Inga kommentarer: