tisdag, januari 06, 2009

Ny istid?

Vår lägenhet är utrustad med stora fönster. Vilket är vackert, men när kylan slår till så blir det lite svalare. De senaste dagarna känns det som om det har blivit kallare och kallare mest hela tiden. Vilket det iofs har, då utomhustemperaturen varit nere och spelat på minus 10 grader.

Vi har dragit på elementen på fullt, men de har bara pyst ut ett litet uns av värme. Vilket föranledde ett telefonsamtal till fastighetsskötaren, som informerade om att det varit läckage i en källarlokal från vilket de vattenburna elementen hämtade sitt vatten. Och således hade de fungerat hjälpligt, men nu var problemet löst och värmen skulle komma.

Fan trot! Imorse när vi vaknade var elementen totalt stendöda, helt iskalla och lägenheten har en snittemperatur på 11 grader! Hur kul är det? Vid fönstren ligger vi på 6 grader.

Behöver jag säga att jag fryser? Så in i helvete!


För att få upp kroppstemperaturen ställer jag mig i duschen. Kokhett vatten. Skönt! En stund.
För sedan försvann varmvattnet. När jag stod intvålad från topp till tå.

Behöver jag säga att det var kallt? Så in i helvete!

5 kommentarer:

Humlan sa...

Burr! Stackars er!

Jag har också lite problem med element som inte riktigt orkar och fönster som inte håller riktigt tätt, men det räcker med att lägga en sjal över koftan så det är inte värre än vad många villaägare har frivilligt.

Klimakteriehäxan sa...

Fnissar åt ditt elände, men skyll dig själv för du skildrar det roligt!!! hoppas värmen återvänder, snart!

PGW sa...

Elände. Eftersom jag nu har viss av erfarenhet av element och fukt, så sa de detsamma till mig, omstartat i källaren, blir varmt på en gång nästan. Jojo. Två dagar tog det. Men om det är fel på varmvattnet också undrar jag om inte har något mer tok i huset?

Linda in dig i fleece och härda ut!

Anonym sa...

Stackars er, det är inte roligt att frysa :-( Låter som det är läge att besöka ett badhus och få basta en stund...? Hoppas värmen kommer åter i en snar framtid!

Batbut sa...

Humlan, jag tror jag aldrig sett Trollfar så skogstokig som när han ryade åt teknikerna....
Snurran, badhus?!?!? Under jullovet?!?!?! No way jose! Men annars var det ett gott råd :-)
PGW, jag ser ut som en jättekoldolm inlindad i ceriserosa filt... Hur söt som helst...inte
K-häxan, tackar för komplimangen men inte är det snällt att skratta åt mitt lidande :-)...