tisdag, juli 14, 2009

My oh my...

Nu är jag slut som artist! Vårt "slott" i Trollskogen är egentligen inget slott, jag har förmodligen överdrivit lite innan. Eller ganska mycket. Vårt slott är ett torp. På hela 45 kvm som skall inrymma en hel vild och temperamentsfylld trollfamilj.

Så länge det inte regnar så går det ganska bra.

Hur som, vi har nu huserat här sedan midsommar och jag har varit aptrött. Inte haft energi eller ork till något. Mycket böcker och filmer har det blivit, en och annan kort promenad. I övrigt har jag enkom lyckats uppbåda energi till matlagning, lite diskning och några gånger har jag bakat med trollen.

Kan väl säga att interiören har sett ut därefter, dvs inte helt rent. Definitivt inte rena fönster och golven hade en snygg hinna av diverse substanser.

Men så idag for fan i mig! Maken tvångskommenderades, trollungarna deporterades ut i grönskan. Möbler och mattor åkte ut på gräsmattan och städattiraljerna kom fram.

Så nu är det fejat, skinande fönster som vi kan se ut igenom och golv som jag kan gå barfota på utan att behöva skrapa av fötterna. Nyduschad med soltorkade lakan i sängen.

Just nu känns livett ganska så nice! Tänk så lätt det är att få livsgnistan åter. Fast jag måste säga att kroppen värker.... Jag är inte gjord för att ligga på knä och skura golv..... Inte nu längre....

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så nu är det safe att komma ut igen alltså? Då ska vi se till att vi drar med oss x antal kilo sand under fötterna, flottiga fingrar och oduschade kroppar att befläcka lakanen med....
Well, skämt åsido. Att man fått ork att städa är väl ett hyfsat bevis på att man börjar få gnistan tillbaka?

Lisbeth sa...

Jag såg ingen röra eller skitiga fönster...
Jag var helt förtrollad och bortkollrad av att vara i all den vackra spenaten.
Ni bor verkligen i en trollskog! :-)

// L (som inte orkar logga in)

Batbut sa...

Pratkvarnen, numera saneras man INNAN man inträder i detta paradis!
Lisbeth, Du var nog förtrollad av mina barn...:-)