söndag, juli 08, 2007

Singing in the rain...

Vädret passar klart in på mitt humör. För lite sömn, grå himmel och ett långsamt farväl till pappa gör att livet inte känns alltför muntert just nu.

Förutom sorgen att jag är på väg att bli "föräldralös så vaknar min gamla rädsla för döden upp igen. Jag försöker tänka på Bröderna Lejonhjärta och de trösterika tankar som Astrid försökte implementera, men jag kan inte riktigt ta det till mig.

I stunder som dessa önskar jag att jag trodde på ett liv efter detta, att jag var religiös. Att jag trodde på en högre makt och kunde finna tröst i det. Men nu är det inte så.

När det gungar runt om mig, så börjar min självtillit att falna. Då börjar tankarna snurra direkt; kommer jag någonsin skriva den där boken jag själsligen bär omkring med? Kommer mina glasalster överhuvudtaget att finna intressenter någonstans? Kommer mina barn uppskatta mig när de blir vuxna eller vända sig mot mig? Osv... bara negativa tankar och jag är på väg i min nedåtspiral igen. Dock är skillnaden mot förr att jag numera vet att jag klarar det, att jag inte ramlar ned i det svarta hålet. Jag låter de tunga tankarna få sväva fritt, försöker inte motarbeta dem och ser till att få egna stunder. Inte slarva med sömnen, låta min själ få vila i nattens mörker. Och så småningom lättar det. Molnen skingras och ljuset kommer åter in. Inte idag, kanske inte imorgon men snart så....

4 kommentarer:

Humlan sa...

Även om jag har mina föräldrar kvar, så förstår jag och känner igen mig i dina tankar. När man ser att de blir äldre och mår sämre, så tänker jag också mer på döden och vad jag vill med mitt liv. Däremot är jag inte rädd. Efter en upplevelse för många år sedan, så vet jag att jag inte är rädd för att dö, men att jag vill leva och se vad som händer..

Anonym sa...

Du får Bamsekramar av mig...

mossfolk sa...

Det är när svåra saker händer som det man byggt upp verkligen prövas. Jag förlorade en av mina allra bästa vänner för knappt tre veckor sedan, nästan exakt en månad efter cancerbeskedet. Den tumören satt så till att den inte gick att operera...
Att se något man älskar tyna bort är nästan lika svårt (men inte lika slutgiltigt) som själva döden. Bröderna Lejonhjärta var en fin tanke!
Ta hand om dig!
Kram

mossfolk sa...

någoN ska de förstås stå... nån gång ska jag börja läsa vad jag skrivit innan jag trycker på publicera.