tisdag, juni 21, 2005

Fy fy fan!

4 åring bortrövad i Västerås! Barn våldaget i Gävle! 8 åring våldtagen av kompis! Jag vill fan inte vara med. Världen får inte se ut så här! Och det känns som om det bara blir värre hela tiden.

Återinskaffa psykvården, fram med patrullerande polisor på gator, torg och framförallt barntäta platser! Inför medicinsk kastrering för pedofiler. Och ge föräldrarna resurser att orka fostra sina barn; tid - stöd - eller vad de nu behöver. Barn utan tät kontakt med vuxenvärlden blir vilsna barn, barn kan inte fostra sig själva. Det gör vi vuxna. Och vi vuxna är ansvariga för ALLAS barn - inte bara våra egna!

Fan, jag vill göra revolution. Återskapa det vänliga samhället, göra det tryggare och en drägligare plats att bo på. Är ni med?

14 kommentarer:

Jenny sa...

Det är för djävlit rent ut sagt. Hur kan en levande tänkande varelse göra övergrepp på barn som inte har den minst chans att försvara sig. Övergrepp som kommer vara med och färga resten av deras liv.

Låter banalt att nämna i detta sammanhang, men för ett tag sen vaknade ena loppan med kraftig nappyrash. När jag bytte på henne skrek hon av smärta, men jag måste ju göra henne ren på nått sett. Att mot hennes vilja försöka hålla fast henne och tvinga henne till detta var helt fruktansvärt och minnet får mig att fysiskt må illa.

Hur kan nån tvinga sig på ett barn som skriker av smärta och skräck?

vipp sa...

Ja det är rent ut sagt för jävligt! Jag fattar inte hur man är funtad när man ger sig på barn. Och jag fattar inte hur det kunnat bli så här. Var kommer alla gränslösa barn ifrån? De som utsätter sina kamrater för våld och övergrepp.

Hur hamnade vi i sitsen "sköt dig själv och skit i andra"? Jag motsätter mig på det skarpaste denna vändning och gör mitt bästa för att orka finnas även för Dotterns trasiga kamrat som inte får stöd hemma. Man får försöka i det lilla och hoppas på att fler gör detsamma.

Vi på Kantarellen sa...

Får jag gå i spetsen på denna revolution? Jag har nämnligen världens syggaste Palestinasjal. Självklart är jag med!!!!!!!!!!!!!!

Vi på Kantarellen sa...

Ja, alla dessa barn som inte har en lugn punkt i tillvaron med trygghet, kärlek och en vrå med plats och tid för eftertanke. Jag kan upplevas som väldigt konservativ vad gäller barn. Men jag tycker, att skaffar man barn, ska de alltid komma i första hand!

Batbut sa...

livet är inte snällt. Och jag tycker precis som mamselamsen att barn är ngt man skaffar för att man vill, de är en gåva man själv eftersträvat och då gäller det att vårda den. Inte gm att vara kravlös, utan tvärsom ganska konservativ tror jag. Barn, precis som vi alla, mår bra av ramar och rutiner i bra kombination med kärlek och ömhet!

The Female Dinousaur sa...

Instämmer. Det är sååå himla vidrigt med allt skit som händer våra små barn. Skulle någon göra mitt barn illa, vet jag faktiskt inte vad jag skulle göra. Det går inte ens att tänka på...
Att sluta bry sig om det finaste man har, den där lilla människan, som man bara får låna en kort period av sitt liv, det är otänkbart... Jag ska försöka att alltid, alltid, alltid finnas där...

Batbut sa...

Samma här, men just nu är jag ledsen. Kommer just från BUP och det känns lite motigt. Vet inte om jag "pratat" om det, men stora trollet har lite problem och ibland blir det för mkt. Och jag känner mig så maktlös som inte kan hjälpa mitt barn. Få det onda att försvinna...

Jenny sa...

Till skillnad från många andra barn, har ditt troll en fantastisk mamma som bryr sig och älskar med hela hjärtat. Hoppas att det går bra för er och att ni alla far det stöd ni behöver.

Läste i Child Wise idag om 20 kända pedofiler som bokade biljett till Indonesien direkt efter Tsunami katastrofen. Som tur var blev dom förbjudna inresa. Världen är sjuk.

Batbut sa...

Tack Jenny, precis vad jag behövde höra. När ens barn mår dåligt är det så lätt att ta på sig skulden, trots att man rent logiskt vet att man gör sitt bästa. Alltid skönt att bli styrkt av andra.
Ang del 2 - skjut dem!

Marmelad sa...

batbut, man kan ju inte göra mer än sitt bästa och det tror jag att du gör när det gäller din dotter! Visst? Det är det enda och BÄSTA man kan göra, och det gör du redan. Du bryr dig och du kämpar och det är gott nog!

Batbut sa...

Tack marmeladen! Allt stöd känns skönt, inte nog att man behöver bli bekräftad som människa - jag behöver även bli bekräftad som mamma. Kanske extra mkt eftersom jag inte har några bra referenser på den punkten!

Till er alla: tack för att ni bryr er & glad midsommar

Vi på Kantarellen sa...

Ja, vi bryr oss....även om vi inte har en susning om vem du är.

The Female Dinousaur sa...

Se nu vad ni har gjort, ni har redan gjort samhället lite vänligare! Skicka vidare!

Batbut sa...

Tack tjejer! Känner mig genast aningen starkare och framförallt tryggare i min mamma roll. När jag märker att jag kan påverka andra människor (utan att känna dem) så blir jag smickrad och känner att jag har nog ngt att ge iaf! Skön känsla - och som Du sa Biggis - vi har redan gjort samhället lite vänligare. Vi kanske ska sprida ringarna vidare....Ha kanon i midsommar - jag kommer vara offline och ha en total abstinens!