tisdag, juni 14, 2005

Utmaningar och enkäter...

vad vore väl livet utan dem. Utan att blivit tillfrågad så svarar jag iaf. Tack vare (eller pga) Fru Marmalad) har jag drabbats av hybris...*s*

Vem är du mest avundsjuk på nu och varför?
Det varierar oerhört beroende på dagsform... just idag är det min väninna, som flyttar om 1 månad och redan har sorterat, packat och påbörjat städningen. Själv flyttar vi om 2 veckor och jag har inte gjort NÅGONTING... panik!

Säg tre hemliga önskningar, svara ärligt och privat.
Oups... törs man skriva det? Jag önskar få tillbaka min lust.. till livet, kärlek och närhet (är det en eller 3 önskningar?). Asch då, jag är inte knusslig.. jag önskar 2 saker till: att min stora dotter J (6 år) blir frisk och att hennes emotionella problem försvinner (räknas som 1 önskan!). Sista då.. rent egoistiskt.. att bli sedd, som kvinna, är ju lite fåfäng *ler blygsamt*.

Vad gjorde dina päron för största misstag?
Lättare att svara vad de gjorde rätt.... De skildes rätt tidigt. Mammas manodeppresivitet i kombination med tablettmisbruk var väl ingen hit. Att hon sedan placerade sitt självmord mitt i min första graviditet var väl heller inte så bra planerat. Pappas totala brist på empati i kombination med alkoholism var heller ingen dans på rosor.

Säg en dålig sida hos din svärmor/svärfar.
Att de skiter totalt och fullkomligt i sina barnbarn. När stora dottern låg kanondålig på sjukhus kom de inte och hälsade på en endaste gång... det var så jobbigt att köra bil i 20 minuter....

Vad skäms du mest över dig själv?
Att jag inte tog tag i mig själv mycket tidigare, och att jag varit så flat. Skulle bett folk fara och flyga för länge länge sedan. Jag har inte alltid varit en bitch *s*. Tidigare var jag så otroligt fånigt naiv och trodde jag var okej så länge jag gjorde vad folk ville. Då skulle alla tycka om mig och jag skulle bli lycklig... Tips, det fungerar inte så

Vad är du mest mallig över dig själv?
Att jag lyckats få två barn (trots läkarna förklarat att det var omöjligt) och att jag är en jävligt bra mamma, trots mina påvra förebilder.

Vilken är ditt livs största sorg?
Att min stora dotter har emotionella problem, och har svårt att finna sig tillrätta här i livet. Att jag inte enkelt kan "trolla" och se till att hon blir helt och fullt lycklig.

Beskriv varför du är en stor bluff.
För att jag säger allt rätt och riktigt. Har massa med bra insikter i människors problem, och kommer med goda råd - men att jag inte lever som jag lär! Shape it up m a o!

4 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Att vi är två som lyckades få barn fast läkarna sagt att det är omöjligt. Borde peppa en del andra.
Läkrna sa att både Stephan och jag var sterila...men lik fördömt har vi två barn. OBS!!!Som liknar oss...så brevbäraren har inte varit framme *Ler*

Vi på Kantarellen sa...

Det du har skrivit skulle ha kunnat vara jag för 20 år sen. Nja..min föräldrar var inte alkoholiserade. Men biten har vi fått till oss från annat håll.

Batbut sa...

Vetenskapen kan inte allt. Det har vi båda bevisat. Samma här, inte en chans att mina ljuvliga små busungar kommit från några andra. Utseendet från mig och det busiga från maken (iaf om Du frågar mig). Och man kan väl säga som så "Det som inte dödar det härdar en.."

Batbut sa...

Thk you baby. Egentligen är jag väldigt långt gången på rätt väg. Innan har jag "överlevt", numera har jag börjat leva. Skam den som ger sig