onsdag, oktober 04, 2006

Status i Trollskogen

Idag känns det som om det ska gå att fixa! Hade ett kanonmöte med mellantrollets lärare och hon hade klart insikt i problemet. Idag hade hon på samlingen tagit upp den här "rapportmentaliteten" med barnen och att man inte per automatik kunde lägga skulden på mellantrollet. Hon tog upp den del konkreta exempel och frågade även ut de "vållande" till mellantrollets reaktion, och på så sätt blev det tydligt hur det egentligen gått till.

Läraren har även satt igång en dialog med den f d bästisens föräldrar, där hennes mål är att de ska komma till insikt om att hon styr klassen och i mångt&mycket är den som vållar problemen. Hon har även tagit hjälp av skolsköterska och kurator, så nu ska de börja med "kamratsamtal" bland tjejerna. Och hjälper inte det kommer hon kalla in alla involverade föräldrar för att göra dem medvetna om vad som försigår.

Det viktigaste för mig som förälder dock är att hon S E R mellantrollet för den hon är, att hon förstår henne och framförallt att hon inte ser henne som syndabocken. Att hon uppskattar och bejakar hennes kvaliteter, ser potentialen i henne och har som mål att hjälpa henne att bli en stark tjej!

15 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Hallaluja!

Vi på Kantarellen sa...

fast det ska vara et E

Lyckliga Grodan sa...

kamratsamtal är jättebra... och det ska vara flickor för sig.. och pojkar för sig..
det har de haft i barnens klasser..och barn är så bra på att lösa konflikter.. när de inte är trängda.. och riskerar tappa ansiktet..

kram till er..

Humlan sa...

Så skönt med en sådan lärare! Hoppas nu att allt vänder och att mellantrollet får vara sig själv och samtidigt ha kvar en glädje och förväntan inför skolan och sina kamrater

The Female Dinousaur sa...

Åh, vad jag blir glad att höra att det fortfarande finns lärare som orkar bry sig, som engagerar sig och kan se HELA bilden! I dagens skola behövs det mer än någonsin. Fortsätt ligga på dem, för det lär ändå säkert behövas. Du är en totalt underbar mamma!

Anonym sa...

Åååå underbart att läsa! Blir varm.

Monica med yffen sa...

Vilken tur du har som har en så bra lärare! Det hade inte vi... Men i den här årskursen finns det lärare som aldrig kommer att tolerera det som försiggår. Och som inte blundar och säger "det har jag inte märkt", vilket den förra gjorde.

PGW sa...

Skönt att det finns en vettig lärare där! Nu känns det definitivt hoppfullt!

... sa...

Hoppas verkligen att allting löser sig. Skönt att det finns lärare som lyssnar.

Bambi sa...

Vilken tur, att hon har en bra lärare! Nu håller jag tummarna för bättre tider....

Anonym sa...

Åh så skönt att läsa. Det verkar vara en kanonlärare!
kram

Anonym sa...

Åh. Här händer det grejer.
Nu håller vi tummarna på att det löser sig inom snar framtid.

Anonym sa...

vad glad jag blir över att läsa att läraren inser allvaret och att hon verkligen gör något åt saken! :)

hoppas att allt ordnar sig!
kämpa på! jag hejar på er!

... sa...

Allt väl? Du vet väl att vi efterlyser dig hos Interpool om det är för tyst för länge? :-)
*kramisar*

Batbut sa...

Tack för att ni orkar hänga med i den här följetongen, peppa och stötta - I need you! Och jag är glad att ni finns där (eller här *s*)