söndag, maj 27, 2007

Det ska börjas i tid....

Idag har jag introducerat de små trollen i företagandets ädla konst, vilket föregicks av en lektion i utrangering av leksaker. Det hela utmynnade i ett antal pappkassar med leksaker, böcker, tidningar och kramdjur som behövde miljöombyte.

Med en filt, lite växelpengar och stora flaskor vatten tog vi våra kassar och begav oss till den närliggande parken. Vädrets makter var med oss och kommersen kunde börja. Initialt var de bägge på hugget och log glatt mot allehanda potentiella kunder. De första försäljningarna mottogs med glädje och deras ögon sken för varje slant som hamnade i börsen. Efter dryga halvtimmen tröttnade mellantrollet. Hon insåg att hennes talang inte var att tjäna pengar utan att spendera dem, så hon tog sin intjänade slant och uppsökte konkurrenterna där hon förlustade sig så länge slantarna räckte.

Lilltrollet har nog ärvt min näriga sida för hon höll tappert ut i dryga 3 timmar och spenderade inte mer än 5:- hos övriga unga näringsidkare. Istället väntade hon ut dem och när det var stängningsdags så skänktes det iväg allehanda leksaker till hugade spekulanter. Lilltrollet kom hem med mer saker och mer pengar än hon lämnat vår enkla boning. Har jag månne fostrat en blivande affärskvinna?

Hur som, efter en del diplomatiska förhandlingar så enades de två damerna att de införtjänade kronorna skulle delas lika då det var deras gemensamma ägodelar som avyttrats. Därefter flaggade trollmor lite försynt om att mellantrollet borde betala ut ett arvode tilll lilltrollet för hennes trägna arbete. Efter långa förhandlingar kunde damerna enas och det blev en hel del slantar som stoppades ned i respektive kassavalv (även kallad spargris).

Själv fick jag kramar som tack för support och mentorskap, i kombination med en tvättbjörnssolbränna. Men det kunde varit värre...*s*

Inga kommentarer: