söndag, maj 13, 2007

Ingen lek...

Men vad hände med den här dagen då?

Sverige - Kanada.. inte kul. De kära små kronorna hade inte en sportslig, hade varit smartare om de lämnat WO och satsat på bronschmatchen istället. Shit shit shit så trist. Men visst, det är ingen skam att loosa mot kanadickerna. Men ändå... jag är en usel förlorare, speciellt när det gäller hockey! Och 4-1? 3-0 efter första perioden... Nej usch och fy. Pest, pina och senapsgas!

Tänkte då muntra upp mig lite med att kolla på Eurovision. Och det var ju kul... inte! Hade iofs inte trott att The Ark skulle ta det, även om jag gillar låten. Men att hamna så långt efter? Njae, det tyckte jag inte var kul. Serbien låten var kanon, men däremellan var det låtar som kändes som ett gigantiskt kliv bak i tiden. Kanske med undantag för Ryssland då. Sedan är jag så patriotisk att jag tyckte det var aptrist med den totala östdominansen. Kanske dags att döpa om spektaklet till Easternvision Song Contest? Överlag tyckte jag att programmet kändes ganska töntigt, vad hade jultomten där att göra t ex? Okej att han påstås bo däruppe, men jag tycker det var hög töntvarning på det. Varför kasta de inte in lite anabolstinna skidåkare, onyktra backhoppare och annat löst folk samtidigt? Hela arrangemanget tog i mina ögon ett rejält kliv ned på stegen.

Den perfekta avrundningen på den här kvalitetsfattiga lördagen vore att glo på någon B film à la Segal eller Van Damme. Men nej, det klarar inte mitt estetiska sinne. Då läser jag hellre en instruktionsbok om montering av pakethållare på tandemcyklar. Det är nog mer inspirerande!

Over & out från en tvärsur Trollmor

ps: jag håller INTE med om devisen att det är inte att segra som är viktigt utan att kämpa väl. Inte just nu iaf....

5 kommentarer:

Unknown sa...

Varför det, för några år sedan var det ingen som gnällde när det var total västdominans minsann.... Det heter fortfarande Eurovision och då innefattas väl alla länder i Europa, även dom i öst ?

Humlan sa...

bc; Västdominansen tidigare kan ju bero på att mest det var dom som tävlade... Nu när östländerna har splittrat upp sig och alla är med (även dom som inte var det tidigare i dom "stora" länderna) så är det klart att det blir annorlunda.
Men även om det alltid har varit grannröstning, så har det inte varit så att man bara röstar på sina grannar, det var väl mycket sådant i går.
Men det är ju också så att man numera "vet" att Tysklande kommer att ge mycket poäng till Turkiet, inte för att dom alltid har bra låt, utan för att det bor många turkar i Tyskland.. Så är det med telefonröstning.

Batbut sa...

bc, jag vet! men som jag skrev, jag är en dålig förlorare...*s* Sedan kan jag som Humlan säger tycka att det är en väldigt stark Östdominans iom att de är så otroligt många länder. Klart det alltid känns tufft när ens territorium blir allt mindre. Till syvende og sist så är det också min personliga musiksmak som avgör
Humlan, ergo! You are right my dear

Unknown sa...

Det stämmer iofs att det är fler länder nu, men ändå :)
Svenskarna kunde ju alltid satsa på att skicka en låt som fungerar utanför sverige också, men istället skickar vi The Ark som nästan bara säljer i Sverige, USA och England... då får man ju inte så många röster. :(
Näe, som jag sa direkt när jag hörde Marie Lindberg, hon skulle kunna vinna ECS, men det var det ingen mer som tyckte tydligen ;)

Bloggblad sa...

bc - det var ju en tjej som påminde starkt om Maria L, men hon kom rätt långt ner.

Tänk, det var helt accepterat tidigare att fransktalande röstade på varandra, tyskd:o likadant och de nordiska kliade varann på ryggen... varför skulle de "nya" grannländerna inte göra så också? Men jag tycker det är synd om man inte ger själva melodin rätt chans, utan bara varifrån den kommer eller vem som sjunger den.
The Ark... :( Första takterna låter dessutom precis som Pulsarna de bränna...