söndag, maj 20, 2007

Sent skola syndaren vakna....

Initierade läsare vet att mellantrollet haft en helvetisk tid i skolan, och att hon tidigare i våras fick byta klass. Det är en helt annan liten dam som går till skolan numera. För tillfället är hon på resa med moster och det är en stor liten tjej som ringer hem med glada rapporter. Andra vuxna i sällskapet (som tidigare inte träffat henne) har tagit henne till sitt hjärta. De ser henne som ett litet mumintroll med kluriga tankar och stort hjärta. Långt borta är den arga lilla tjej som slogs vilt omkring sig för att skydda sig mot smärtan av att vara utsatt.

Så vi har gått vidare, på bättre stigar. Men ändå..... Fick idag höra att de i den tidigare klassen nu har insett att det är problem av grav karaktär. Det har varit möten mellan de inblandade, och man har börjat med regelbundna barn/föräldramöten i grupp för att se till att ingen mer blir utsatt. Och föräldrarna till den "största boven" har sträckt ut en hand mot de övriga och sagt "hjälp". Visst är det bra, mycket bra! Synd bara att de inte kunde lyssnat på oss när vi föreslog det. Att vår dotter var tvungen att offras innan skolan tog till med hårdhandskarna, innan de inblandade föräldrarna reagerade. Kanske det är småsint, kanske jag är bitter men just så känner jag - att det är så jävla dags nu! En del av mig är såpass elak att jag hoppas att det inte hjälper. Oerhört egoistiskt av mig, jag vet. Men om de däringa föräldrarna inte hade varit inne och förbjudit vänskapen mellan våra döttrar så hade förmodligen den här situationen aldrig uppstått.

Det känns som om mellantrollet fick betala priset, utan att få något för det....

8 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Bara lugn.... det kommer en dag, när hon tänker tillbaka och säger till sig själv: "Jag ska visa de djävlarna".

Humlan sa...

Jag kan inte heller låta bli att reagera & tänka precis som du!

Och huvudsaken är ju att hon får vara den kluriga trollflickan med det stora hjärtat, som vi som läser här också har förstått att hon är.

Anonym sa...

Hon vann ju ändå på sätt och vis för hennes nya klass är ju trevlig och hon fick en ny bra lärare. Hon blev starkare, såg att en flytt inte är så farlig, man skaffar sig nya kompisar genom hela livet. DET har inte de andra i hennes klass lärt sig ännu iallafall. *kram*

Anonym sa...

Det kanske var en vinst att slippa den processen, som den gamla klassen nu går igenom. Sånt kan vara rätt påfrestande.

Anonym sa...

Jag kan faktiskt förstå hur du tänker. Det är ju en stor apparat din dotter varit igenom med sin flytt, kasnke onödig om de tagit tag i problemen tidigare. Men, kanske är det bäst det som skedde. Jag hade nog också känt mig lite bitter. "Morskan"

Anonym sa...

Det gör ont i mitt hjärta när jag läser om barn som far illa - vad värre är att dessa barn kanske skulle sluppit en del av det onda om vuxna agerat på ett bättre sätt.
Nu är ju vi människor inte ofelbara och tur är väl ändå att de som trodde sig vara just ofelbara nu insett sina misstag. Hur eländigt saker och ting är så är det ju ändå "bättre sent än aldrig". Och visst svider det att detta lilla troll skulle vara tvungen att genomlida allt elände. Men tack för att hon fick en annan väg som fått henne må bra - inte alla har den lyckan

Anonym sa...

Nog för att Mellantrollet har fått betala, men jag är säker på att det bara har lett till något positivt.
Det känns så i dina texter. :)

Och jag har full förståelse för dina känslor gentemot föräldrar och skola. Hade troligtvis reagerat precis likadant.

Batbut sa...

Visst är det en vinst för mellantrollet, och vi har gjort rätt. I know! Problemen i den gamla klassen är kvar, senast igår fick jag höra att man numera vänt alla bänkar mot väggen så att det ska bli lugn i klassrummet.... Inte helt smart tycker jag.
Och jag vet att hämnd inte är en bra känsla, men den ligger där ändå och gror. Och som ngn skrev - revansch är det bästa hämnden....*S*