torsdag, oktober 02, 2008

Ännu tröttare....

Det börjar närma sig födelsedagskalas för Lilltrollet. Något som normalt sett brukar gå hur geschwint (felstavat förmodligen) som helst. Det är några damer till som fyller i samma veva så vi brukar slå oss ihop och köra hela klassen på ett bräde. Inga konflikter, ingen som blir utanför och ekonomiskt lättare för oss alla då en av föräldraparet bor där det finns en stor samlingslokal att låna.

Så vad händer då detta år? Fan vet! Jag har nu frågat telefon- och mailledes men får ingen som helst respons. Varken bu eller bä. Och det är 2-3 veckor kvar. Så kommer Lilltrollet hem, berättar att en tjej inte får ha delat kalas för sina föräldrar, den andra får inte ha något kalas alls. Men det är alltså barnen själva som sagt detta.

Hur som, då kör vi vidare med Lilltrollet och den kvarstående tjejen. Tyvärr har ingen av oss tillgång till samlingslokal, varför vi kontaktar en förälder i klassen som har. Undrar försynt om de har lust att hyra sin lokal å våra vägnar, vi betalar förstås. Det går ju att lägga upp det som en klassfest iom att hela klassen kommer.

Svaret vi får är "tyvärr, det känns inte riktigt rätt att bryta mot reglerna för en sån sak". Tack för den!

En sån enkel och rolig sak som att ordna ett barnkalas blir helt plötsligt ett mindre roligt arrangemang.... Och jag blir så trött på vuxna som inte kan se till barnens bästa och sätta sina egna idéer och åsikter åt sidan.

1 kommentar:

Tankevågor sa...

Trista och stelbenta typer.
:-(

Hur gör ni då? Ska ni hyra annan lokal eller?