torsdag, november 10, 2005

Reklambyråns fantastiska värld!

Har just återkommit från lite minglande. På en trendig byrå.

Kommer in i ett stort rum. Alla klädda i svart. Rummet fyllt med lite kitchiga attiraljer. Trendigt tror jag det kallas. Och drinkar. Serverade av små Paris Hilton kopior. Mingel var tanken. Mingla går inte. Hälsar man på någon man inte känner tittar de konstigt på en.

Är jag inte kund med stort plånbok är jag inte intressant. Om jag inte har vunnit ett guldägg förstås. Då står jag högre i kurs än Nobels senaste fredspristagare. Att vinna ett guldägg är förmodligen en större bedrift än att ha upptäck pencillinet eller att ha verkat för världsfreden. Fast jag tycker inte det.

Har lite fördomar mot byråer. Har jobbat på och med några i mina dagar. Och förutom den svarta uniformen har de haft en sak gemensamt. Självgodheten!

Men hallå! Visst är reklambyråer bra att ha grejor, men inse att världen stannar inte utan dem!

Så, nu fick jag det sagt. Nu skall jag klura ut något annat oväsentligt jag vill delge er.

ps: jo jag vet, jag har generaliserat igen. Men livet blir så mkt lättare då *s*

9 kommentarer:

Ilva sa...

Men vad jag haller med dig. Men vad jag ar trott pa fegisar som inte tors kla sig i farger. men vad det ar skont att fa generalisera...

Anonym sa...

Låter supertrist......mingel som är så skoj.......Men allvarligt....är verkligen de flesta som jobbar på byrå dressade i svart????

PGW sa...

Japp, jag lovar, svart är byråuniform. Ser du en flock begravningsentreprenörer men i polo, så är det antagligen inte sådana utan en reklambyrå som ska presentera nåt.

Byråvärlden är VÄLDIGT konservativ.

Dépardieu sa...

Skönast är när de hamnar i grupp och får skapandet av reklam att låta som den högsta av kulturformer.

PGW sa...

Precis, jag uttalade ibland att vi sysslar med reklam inte konst, jag trodde jag skulle bli utkastad genom fönstret på tredje våningen :-)

Batbut sa...

Yes! Fler som tycker som jag. Någon gång ska jag även tordas säga det högt när jag är i nämnda sällskap. Har en underbar historia om en av gurusarna (konstigt det såg ut i plural?) i byråvärlden. Nästan läge att blogga den...

Lyckliga Grodan sa...

har aldrig umgåtts i de kretsarna.. umgås i en annat konstigt hörn i världen.. naturvetenskare.. say no more..
de är iaf inte klädda i svart.. om det nu är någon tröst.. övervintrad manchester är populärt.. gröngrått eller något annat obestämbart...

Humlan sa...

Visst är det kul med fördommar! Särskilt när man får dem bekräftade, och det fick jag här!!! Sedan finns det ju alltid undantag, det vet jag.

Cornelia sa...

och jag befinner mej i en HELT annan värld, så långt ifrån det supertrendiga man kan komma, men även här finns normer för beteende och klädsel så klart. För att befästa grupptillhörighet, skilja ut OSS från dom andra. Vart jag hör har jag ingen aning.

Reklam - varför är den ofta så korkad och så väldigt sällan kul och intelligent - Volvo Sportbilen (ASTRIST) - Dressman (illamåendeframkallande).