torsdag, december 14, 2006

Fy fy fan!

När jag läser sånt här blir jag rabiat! Skogstokig. Känner spontant för att kasta mig i bilen, knata in i klassrummet och läsa lusen av ungjävlarna som gör sånt här. Och i det här fallet så kallar jag de ungjävlar, för de är de i mitt tycke. Visst är de fostrade av sina föräldrar och visst finns det säkerligen förklaringar till varför de beter sig så här. Men det hjälps inte, gör man sånt här när man är över 5 år så nog fasiken borde man veta att det är fel!

Föräldrarna till de här förövarna ska vi inte tala om! Var är de? Antingen så ser de inte vad deras barn håller på med, och då är de i mitt tycke okvalificerade som föräldrar. Eller så ser de och jamsar bort det med "det är inte så farligt, det var inte ont menat". Då är de så mesiga att det borde vara spöstraff på. Eller så tycker de att det är okej, och då ska de fan i mig spärras in!

Om jag hade varit förälder eller lärare till ett barn som drabbats av detta hade jag sugit in förövarnas föräldrar, frankt förklarat att antingen får barnet ändra beteende eller så är det inte välkommet i skolan. Hade jag varit förälder till offret hade jag polisanmält rakt upp och ned.

Ett barn ska ALDRIG behöva gå till skolan och vara rädd! Aldrig någonsin.

3 kommentarer:

The Female Dinousaur sa...

Nu är det fan i mig dags att vi börjar ta krafttag mot mobbing. Inför skoluniform och ge lärarna rätt att ta i med hårdhandskarna i skolan. Jag snackar inte om aga, men vissa lärare tror jag är bakbundna av föräldrar som säger "du ska ge fan i att uppfostra mitt barn, det är mitt jobb!".
Oh, well - inte de mest genomtänkta åtgärderna, kanske men det är dags att vi gör något. Nu! Våra ungar mår dåligt; både de som mobbas och de som mobbar.

Bambi sa...

Det är så sjukt så man mår illa!!! Var fasiken är vi på väg??

Batbut sa...

Biggis&Bambi, helt totalt sjukt är det. Tycker det senaste som ngn minister föreslår "att mobbaren omgående ska förflyttas till annan skola" är kanonsunt! På direkt bara