söndag, december 17, 2006

Saturday Night Fever

Jaha ja, så har jag varit på baluns då. Kalas med omfattande buffé, starka drinkar och outömmliga mängder med vin. Galanta tal, uppklädda människor och mingel i 180. Och inte vilket kalas som helst utan 18 års kalas! Kan väl säga att jag tillhörde den övre ålderskategorien i sällskapet.....

Kvällen började med en gemensam middag för släkt, nära vänner och födelsedagsbarnets bästa kamrater. Då tror jag vi snittade en sisådär 50 i ålder. Senare var det eftersläpp och då sjönk snittet drastiskt i takt med att det gamla gardet lämnade över till kommande generationer. Men jag bet mig envist kvar, för går jag på fest så ska jag fasiken dansa!

Och det gjorde jag så fotsulorna ömmade, svetten lackade och pulsen dundrade på som värsta duracell kaninen. Det var jag och en självutnämnd John Travolta som skaka loss, till ungdomarnas förskräckelse. Kavaljeren hade ett förflutet som gogodansare och det märktes..... Jag hängde på så gott det gick, dock avstod jag från att gå ned i brygga. Jag känner mina begränsningar (iaf ibland). Men kul var det och nu har jag täckt in årets motion med ett endaste pass på dansgolvet.

Jag dansade t o m med en del ynglingar som tordes bjuda upp denna vildsinta, överåriga amazon. Förmodligen hade det något med vadslagning att göra, men what the heck - jag är inte knusslig jag inte så jag tackade glatt ja. Dock blev jag mindre smickrad när en av de fjuniga pojkarna frågade "vad heter den där dansen som Du håller på med?"

Kan väl säga att självförtroende sjönk en liten bit då, jag som innan trodde jag stod mig väl i konkurrensen och började se en plats i Let's Dance som ett tänkbart alternativ. Turligen nog dök pojkvännen till kusinen upp och piggade upp mig. Antingen ljög han som en häst travar eller så var han förbålt artig, men han sa iaf att han sällan sett mig så fräsch. Vacker som fan tror jag nog att han sa. Och det är ju trevligt. Din dotter är också otroligt söt var hans nästa kommentar. Min dotter? Que? Båda de små trollen var ju hemma och sov med farmor & farfar så vad menade han? Jo, Din dotter därborta sa han och pekade på en mycket söt blondin. Som är tvåbarnsmor och 34 år! Tack för den televerket! På något sätt kändes hans ursprunliga kommentar inte fullt lika uppiggande....

Å andra sidan, om han hade sett mig idag hade han nog utnämnt mig till tjejens mormor!

3 kommentarer:

... sa...

Dotter, morsa, mormor eller gammelmormor för den delen, skit samma, bara du hade kul! Är det partaj så är det!

Vi på Kantarellen sa...

Det kostar att ligga på topp! :-D

Batbut sa...

Kimmi, kul var det! Väldans...
Mamse, I know!