onsdag, maj 23, 2007

Trollmor goes drama

Jag är en organiserad människa. Och som egen företagare behöver jag ha en viss struktur i min tillvaro. Det hade jag för den här veckan. Däribland jobb idag, med egentid inbokad för nöjesjobb i ateljen i hela 4 timmar! Så vad händer då?

Jo tack, igår eftermiddag har jag lite ont i magen. Liten diffus smärta, som gör att jag inte är sugen på att äta eller något. Trollfar kommer hem och jag kryper till kojs för att sova bort värken. Vaknar strax efter nio och vrålar av smärta. Det känns som om någon stoppat ett samurajsvärd i magen och vrider för kun&fosterland. Jag har så jäkla ont att jag svimmar av smärtan varpå trollfar får lite panik och den vit röda springaren tillkallas. Då blir jag förbaskad, för jag vet (hur jag nu vet det?) att det kommer enbart sluta med ett besök på en överbelastad akut där jag får träffa en AT läkare flera timmar efter det att värken lagt sig. Och denne AT läkare kommer då vara grå av trötthet och helt förbi av all dramatik så han/hon kommer kallt konstatera att "du verkar ju vara hyffsat pigg" så åk hem. Kom tillbaka om det blir kommer tillbaka.

Så vad händer? Jo tack, de röd/vita riddarna är kanon. I med smärtlindring och iväg. Väl framme vid målet så placeras jag i en korridor, med ett antal andra. Och där ligger jag. I fem timmar utan att något annat händer än att sprutorna hjälper och smärtan klingar av. Så när AT läkaren dyker upp infaller mitt scenarion precis som jag förutspått. Proverna visar inget, lite väl många vita små blodkroppar, en sprucken cysta men annars inget alarmerande. De gissade på magkatarr, men det håller jag inte med om.

Så vad var det då? Ingen aning. Idag känner jag mig som om jag blivit dragen baklänges genom Sahara av ett gäng halta elefanter. Magvärken är mer molande och lite feber har jag. Trött som en gnu, men vid liv.

Jag iaf kallt konstatera att jag igår hade haft stor nytta av Dr House, av fler anledningar än 1.

8 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

En gnu som dragits baklänges genom Sahara av halta elefanter - tog ingen nån bild??? :-))
Snabb bättring önskas dig härmed!

Humlan sa...

Det låter som när jag träffar läkare... konstigt att man sedan drar sig för att söka hjälp! ;-)
Var nu rädd om dig och krya på dig!

Anonym sa...

SPRUCKEN CYSTA!!?? Är det inte allvarligt eller? Jag hade gissat på blindtarmen annars - eller tarmvred? Hoppas att du kryar på dig snabbt vad det än är! *kram*

Mildamakter sa...

Men tös lilla...*kramar om*
Krya på sig...fort!!

Vi på Kantarellen sa...

Kan cystor gör så ont?

Batbut sa...

K-häxan, det råder fotoförbud! För allmänhetens eget bästa.
Humlan, man måste vara frisk för att vara sjuk...
Mamse, jag har haft flera cystor och ingen har gjort så här ont tidigare.
Snurran, ärligen har jag ingen aning om vad det var. Har lite ont idag, men inte tillnärmelsevis som igår. Jag väntar och ser
Milda Makter, tackar! Jag är på benen idag iaf (och jobbar)

The Female Dinousaur sa...

Usch och fy! Vad det än var, så hoppas jag att det aldrig kommer tillbaka till dina (mag)trakter igen. Och inte till någon annans (mag)trakter heller.

... sa...

Som den bästvetare jag är anser jag att du borde söka upp en läkare med kirurgi som specielitet och få det där ordentligt utrett. PRONTO!
Man ska inte ha så ont i magen att man tuppar av för att sedan släpas av Mammutar genom antarktis eller hur det nu var!

Mera House till folket!

Och Karev...