onsdag, juni 18, 2008

Trollmor strikes back!

Ibland är jag lite kinkig. Ganska så ofta är jag det i Stockholmstrafiken. På cyklister som likt Kamikaze piloter kastar sig rakt ut i körbanan och förväntar sig att man skall kunna stanna på direkten. För att de i nästa sekund kastar sig upp på trottoaren och tar för givet att alla gångtrafikanter skall kasta sig undan, av respekt för blådåren som har mer fart än förstånd.

Jag är inte heller odelat förtjust i bilister som har så infernaliskt bråttom att de måste zickzacka sig fram i filerna för att tjäna 1 bil eller 2. De skiter högaktningsfullt i dubbelt heldraget, övergångsställen utan stoppljus och andra bilister. Kör stenhårt på principen först är störst. Störst pucko möjligen!

Idag blev jag extra ilsk. När en budbil bara var tvungen att tjäna in 5 extra meter, genom att köra om mig i fel fil för att precis innan vägdelningen kasta sig in framför mig. Över dubbelt heldraget. Och jag var tvungen att tvärnita. Blinkade han? Absolut inte, det hade ju totalt förstört hans macho image. Om det nu är macho att uppföra sig som en idiot, vad vet jag?

Därefter fortsätter han genom att dra på i full kareta och fortsätter med slalomkörning mellan filerna. Och där satt jag och blev lite kinkig, ända till dess att vi träffade på varandra igen vid nästa rödlyse.

Upp med mobilen, ringde företagsnumret som tydligt stod på bilen och pratade med VDn på företaget, som även tacksamt tog emot registreringsnumret.

Han höll med om att det inte var direkt bra reklam för deras företag med blådårar i trafiken.

Ibland är hämnden ljuv.....

8 kommentarer:

Tutte i blåbärsskogen sa...

Uuuuu.... du har ju blivit lika bitchig som jag. :-D

GM sa...

Underbart! På dom bara, idioter i trafiken finns det alldeles för många av.

Snurran sa...

Nästa gång ringer du polisen också kanske? VD:n i all ära, men jag tror inte att han/hon kan stoppa trafikmarodörer. Ha det gott!

The Pale Green Woman sa...

HELT rätt!!!

londongirl sa...

Bra jobbat! Man blir galen på såna där typer!!!! Morr...

Monica R sa...

Underbart!! :-))

kram Monica

Mildamakter sa...

Dutti tös!!!!

Batbut sa...

Tutte, det har jag varit länge:-)
Monica, skönt var det!
Tack Milda Makter
L-girl, det kan man fast just den här dagen blev jag inte så arg som smart...
Tack GM
Och tack PGW
Snurran, jo då - jag brukar ringa polisen också. Många gånger har det hänt, framförallt när jag misstänkt rattonykterhet vilket händer alldeles för ofta i Stockholmstrafiken