lördag, mars 17, 2007

Lördag hela veckan....

Idag har jag varit mamma mest hela dagen. En sån där riktigt närvarande mamma, både i kropp och själ. Vaknade självmant vid 7 snåret, men jag kan inte direkt påstå att jag var pigg.... Om det är någon egenskap jag saknar och skulle betala dyrt för så är det att vara pigg på morgonen. Det spelar ingen roll när jag vaknar, känns alltid som om jag sovit för lite. Förmodligen har jag någon brist av något slag. Utöver sömnbrist alltså. Äsch, vad dum jag är! Jag är en fladdermus! De sover på dagarna och är vakna på nätterna. Så var det ju!

Annars har dagen gått i lugnets tecken, hann med en sväng till ateljen och lyckades fixa 3 djupa skärsår. Inget plåster, så det blev konstnärliga bandage med hjälp av hushållspapper. Väl hemma så dekorerade trollen mig med olika figurer från Djungelboken.

Lilltrollet har tillbringat större delen av dagen hos en kompis, med tillhörande övernattning. Trollfar deporterades till ishockeyarenan för att se Telgetokarna tvåla till norrlänningarna, så jag och mellantrollet har haft en soft dag. Pratat en hel del, myst massor och ätit ohälsosamt. Glass, popcorn, levande ljus och coca cola i vinglas. Parkerade i soffan framför 42'' Cartoon Network. Jag har insupit kultur på hög nivå; Sabrina tonårshäxan, Scooby Doo och litet annat löst folk. Tror nog att både jag & mellantrollet mådde bra av det. Och vi hade en djup dialog som skar i mitt hjärta....

Mellantrollet: Mamma, det är inte mitt fel.
Trollmor: Vad för något gumman?
Mellantrollet: Det är inte mitt fel att Du fick mig till barn
Trollmor: Men gumman, vad säger Du? Skulle det vara fel?
Mellantrollet: Men jag gör ju Dig arg och ledsen,

Trollmor: Vet Du älsklingen, alla barn gör sina föräldrar arga och ledsna. Det hör liksom till.
Mellantrollet: Varför då för?
Trollmor: För när barn blir större vill dom prova olika saker, och så vill dom se vad de kan bestämma och vad de inte får bestämma. Samtidigt ska föräldrar lära sina barn saker. Och då är det klart att man blir osams. Men det är också kärlek. För om man inte älskade varandra skulle man inte bli arga på varandra.

Mellantrollet: Så Du vill inte byta bort mig då?
Trollmor: Älskling, om jag så fick välja bland alla barn som fanns på hela jorden så skulle jag välja Dig om och om igen. Inte ens om jag fick vad som helst, skulle jag byta bort Dig. Du är mitt älskade mellantroll och jag kommer aldrig någonsin sluta älska Dig.

Mellantrollet: Inte ens om jag är jätte, jätte dum?
Trollmor: Även om Du skulle bli världens dummaste när Du är stor, så kommer jag aldrig sluta älska Dig. Jag skulle bli arg på Dig, jag skulle bli ledsen på Dig och jag skulle inte tycka om vad Du gjorde - men jag skulle ALDRIG sluta älska Dig
Mellantrollet: Mamma, nu känns det bättre. Jag älskar Dig också. Alltid
Trollmor: Och jag älskar Dig gumman. Nu och för alltid!

9 kommentarer:

Cornelia sa...

trollmor: du är bäst!

Anonym sa...

Åhh. *fäller en tår*
Vilka djupa tankar de har ibland.

Och vilken underbart klok mor de har!
:)

Bloggblad sa...

Ja, nog gör du vad du kan! Och det är oftast det bästa.
Ta vara på pratstunderna, när de blir tonåringar är det bra om de är vana att prata med morsan!

Humlan sa...

Ja, du ÄR verkligen en klok mor... Men att ni äter levande ljus gör mig lite orolig...

Anonym sa...

Det absolut viktigaste att inpränta i varje barn har du förmedlat idag; Att barnet är älskat vad som än händer, men att deras hanldingar inte alltid är det..

Bloggblad sa...

Humlan: Du är verkligen uppmärksam!

Batbut sa...

Tack Cornelia! Jag tvivlar.Ofta
Myra, tankarna är hur djupa som helst ibland. Och jag vet verkligen inte om jag är klok men jag försöker..
Bloggis, jag försöker som sagt. Och vi pratar ofta. Har alltid gjort. Alltid en liten mysstund på kvällen
Humlan, de slocknar när man tar in dem i munnen så det är lugnt *S*
Snurran, som sagt - jag försöker

Trollmor sa...

tears are falling...

The Female Dinousaur sa...

Mhrmf. Nu fick jag tårar i ögonen. Tänk att barnen ens ska behöva tänka dom här tankarna! Man bara önskar att alla barn visste och kände hela tiden att vi älskar dom. Så skönt att hon frågar och pratar och att ni har en ständigt pågående dialog!