måndag, mars 19, 2007

Vad är det för fel på folk?????

Snart är det dags för födelsedag för mellantrollet. Hon och några klasskamrater fyller år med några få dagars mellanrum, vilket vi förra året löste med gemensamt kalas. Det fungerade kanon och vi föräldrar enades om att fortsätta med det.

Jag har kommit med lite idéer och förslag på var kalaset ska hållas, tema och så men inte fått någon direkt respons. Idag tog jag upp det med en av mammorna, som tillika är mamma till ex.bästisen, den damen som leder aktionen MOT mellantrollet. Hon svarar:

"Ja, vi får väl se hur det blir. Jag är inte helt övertygad om att vi ska ha ett gemensamt kalas efter som det varit en del bråk mellan barnen. Jag ska prata med den andra mamman (tillika hennes mycket nära väninna) så får vi se vad vi kommer överens om. Kan vi återkomma efter påsk och bestämma?"

Efter påsk är det 10 dgr kvar till födelsedagarna.... Lite sent i mitt tycke. Och hur ska man tolka hennes svar? Att de andra kör ett kalas och lämnar mellantrollet utanför? Gissa vems kalas som kommer stå gapande tomt....

Jag blir så jäkla ledsen, arg och sorgsen. För hur i helsicke ska vi kunna lösa problematiken när föräldrarna ställer sig bakom & sanktionerar mobbingen? Och i mitt tycke uppmuntrar det? Och vad säger vi till mellantrollet? Som ställs utanför. Igen....

9 kommentarer:

Humlan sa...

Jamen GRRRR!
Min lite elaka tanke var att det är inte undra på att dottern håller på som hon gör, med den mamman..

Instämmer med din etikett; Inte tycka om!

Anonym sa...

*ryyyyyyt*

Åh, du som är en människa med skinn på näsan - fråga dem om vart problemet EGENTLIGEN ligger...
Och jag vet att det gör ont...det gör så ont över såna här saker att hjärtat bara vill brista...

Anonym sa...

Fy, jag får värsta knipet i hjärtat av detta. Vilka bänga mammor!"Morskan"

Cornelia sa...

Vilka omogna mammor! Det verkar inte bättre än att du får avkräva dem ett svar så att du vet hur du ska agera. De måste ju veta idag hur de vill göra efter påsk. Det där är bara förhalningstaktik. Har de så lite inlevelseförmåga att de inte kan förstå hur det känns att ställas utanför, kan de inte tänka "om det vore mitt barn".

mossfolk sa...

Jag förstår verkligen inte hur vissa människor tänker..!

Anonym sa...

Usch och fy! Och sen förundras folk över att BARN kan vara elaka - inte underligt med sådan support hemifrån!! Det låter som att det är läge att planera ett eget kalas - kanske skjuta på det och senarelägga så att det inte riskerar att sammanfalla med det andra förmodade kalaset? Stackars mellantrollet och stackars dig - det är inte lätt att vara varken förälder eller barn när sånt här händer.

Gagga sa...

Så fruktansvärt! Sånt gör onnnnnnnt!!!
Minns när min Sessa var liten o skulle ha kalas o en av hennes s.k. kamrater inte fick komma till oss för sina föräldrar eftersom vi inte var "någon hel familj". ( Jag var "ensam" mamma med S. tills hon var 12 år) Jag är inte långsint, men det där har aldrig slutat sticka i mitt modershjärta. Hoppas S. har glömt det.

Anonym sa...

Ja, det är ta mig tusan inte klokt någonstans det här! Åh, vad ledsen jag blir för er skull..
Ni kanske skulle ha kalas FÖRE de andra istället..? ;-)

Trollmor sa...

Fy fan. Barn ska inte behandlas på detta sätt. Undra på med såna mammaor. Jag håller med "snurran". Lägg ert kalas FÖRE dom andras!
Ha!!! *korsar armarna över bröstet*