onsdag, maj 30, 2007

Here we go again....

Igår kring lunch blev jag uppringd av Mellantrollets nya lärare. Det hade varit en inscident igen. Där Mellantrollet tagit till knytnävarna, mot damerna i den gamla klassen. Upprinnelsen hade varit en dispyt vid lekställningen på skolgården. Det var nu avklarat, ursäkt hade vederbörligen utdelats av Mellantrollet och den som hållit i "utredningen" var Mellantrollets tidigare lärare.

På kvällen tar jag ett snack med Mellantrollet och får händelsen förklarad för mig. De hade varit 4 damer och 2 killar ur den gamla klassen. Och de hade försökt hindra Mellantrollet från att leka på ett visst ställe. Sedan försöker Mellantrollet göra samma sak och får då damerna mot sig samt att de 2 grabbarna försöker fysiskt flytta på henne. Hon klappar då till! Och i mina ögon är det inte så konstigt. Visst ska man inte förespråka våld men se det ur hennes ögon:

1. Hon är ensam mot 6 stycken
2. Hon blir påhoppad av 2 grabbar
3. Inte en vuxen finns i närheten och griper tag i situationen

Läraren i den gamla klassen hämtas och hon reder ut situationen med Mellantrollet. PÅ SKOLGÅRDEN! Varpå alla får se hur Mellantrollet blir uppläxad. Ensam alltså mot 6 barn och 1 vuxen! Ingen är intresserad av att ta reda på vad som föregick händelsen utan fokus är på våldet.

Trollfar frågar läraren (idag på morgonen) om hon inte tog reda på vad som låg bakom, om hon verkligen trodde att Mellantrollet slogs utan anledning varpå hon svarar "jag har ingen anledning att tro att mina tjejer far med osanning". Smart! De är för fasiken 8 år!!!!

Idag får vi ta ett nytt snack med skolan, för Mellantrollet behöver mer handlingskraftig hjälp. Klart att hon söker upp sina tidigare kamrater, hon vill ju ändå vara med. Men det fungerar inte. Det är som hon säger "Mamma, när jag kommer i närheten av dem så känns det i luften att de inte gillar mig även om de är tysta". Och det ska inte en liten 8 åring behöva reda ut själv.

Jag säger som Trollfar sa igår (och faktiskt även en av fritidsledarna i den gamla klassen): Hoppas Mellantrollet fick in en klockren träff!*


*nu var jag inte politiskt korrekt, men det skiter jag i. Här är det reptilhjärnan som styr!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det viktiga är ändå att Mellantrollet inte gav sig. Ger man upp som barn så blir man nedtryckt resten av skoltiden.

Humlan sa...

Jag blir så ledsen när jag läser detta. Ska hon aldrig få ha det bra! Ska hon aldrig slippa klantiga, oförnuftiga, oförstående och opedagogiska(!) vuxna i sin skolvärd!?!

Anonym sa...

Men för i helvete!
Ursäkta språket, men nu ilsknar Myra till.

Man kan ytterst sällan lösa själva våldet, utan att gå till grunden med det. Nej, det är inte rätt att slåss, men man ska vara medveten om vad som ligger bakom. Vad det är som utlöser handlingen. Och utgå därifrån.

Jag ger dig en SÅHÄR stor bamsekram, och hoppas innerligt att ni får ett slut på detta.

Tankevågor sa...

Jag blir galen på att läsa om dessa lärare! Du vet ju vilken bransch jag är i och det ska inte gå till så där!

Shit! Jag trodde hon bytt skola helt och hållet men det är alltså klass hon bytt....Hoppas hon slipper dem på skolgården så mycket som möjligt!

Klimakteriehäxan sa...

Det finns inget värre än när ens ungar råkar ut för sådant här. Riktigt ont gör det, det kan ingen fatta som inte upplevt det, tror jag.
Hoppas det reder upp sig!

Anonym sa...

Ja, det är verkligen beklagligt... Tyvärr så funkar det oftast så i skolan att det som de vuxna SER och HÖR är vad som enligt dem har hänt. Att det i själva verket är upprinnelsen efter en lång händelsekedja är tydligen inte så viktigt...

Anonym sa...

Alltså, jag ser ingen annan råd än att antingen ska mellatrollet upmmanas att fortsätta slåss för sin rättighet. Eller så ska hon uppmanas att absolut inte umgås med det gamla kamratgänget. Hårt och inhumant. Men tyvärr tror jag liksom inte att hon nånsin får upprättelse hos barnen. Sålänge de har så inkompetenta vuxna och lärare omkring sig.

Eller, den där fritidsledaren - vågar inte han/hon ta upp frågan på dagordningen? Finns det kurator på skolan? Specialpedagog? Barnpsykolog? OM det finns policyprogram för hur man hanterar gängbildning/mobbing på skolan borde väl verkligen uppdateras. Kvalitetssäkring - vet de vad det är?

Jag VET hur Ni har det. Och jag VET att det kommer bättre dagar. Det bästa är att mellantrollet har så kalasbra familj. Det gör att hon kommer gå görstark ur det hela.

Batbut sa...

Mickey, hon är tuff. Men också skör... Och så har hon en tigermamma!
Humlan, och storyn fortsätter..
Tack Myra, jag är också förbannad!
Londongirl, I know! Och jag är glad för Din pepping och råd
Tack K-häxan, än är det inte över..
En riktig karl, exakt! Tyvärr så gör de många gånger "the easy way out" vilket straffar sig på sikt..
Tack Aiaram, historien är komplex.. sen nytt inlägg. Och ja, hon har oss bakom sig vilket inte alla barn i sina föräldrar...