fredag, juni 01, 2007

och igen.....

Trollfar kommer till skolan strax efter lunch för att hämta mellantrollet. Han möts av en dotter som står barfota på skolgården med tårarna rinnandes. Runt henne står 5 tjejer från gamla klassen. När de får se trollfar springer de fort som fasiken iväg och gömmer sig. Trollfar tröstar mellantrollet. Bredvid mellantrollet står en tjej från den nya klassen. Hon kramar om mellantrollet och erbjuder sig att hämta killarna i klassen till hjälp. Trollfar lämnar henne i kamratens vård och söker upp mellantrollets tidigare lärare. Han är rosenrasande.

Får tag på läraren, som blir upprörd. Gemensamt söker de upp tjejerna och trollfar skäller ut dem efter noter. Vad de gjort? De har dels talat om för mellantrollet att hela deras klass har dissat henne och dels tagit hennes skor & kastat bort dem. De är alltså 5 mot 1! Som vanligt.

Trollfar kräver av läraren att kontakta föräldrar till inblandade barn, för nu får det fan i mig vara slut! Vi tar ett möte med studierektorn och kräver samma sak. De här tjejerna ska punktbevakas. Det ska inte hända igen! Mellantrollet berättade bl a att när hon kommer från matsalen står de här tjejerna i ett gäng och bara tittar på henne. Säger inget, gör inget men ibland kan blickar vara väldigt talande. Framförallt med den historia som finns bakom.....

Tyvärr är det några saker som "motståndarna" använder mot oss, för att lägga skulden på Mellantrollet:
1. Att hon självmant söker upp tjejerna i gamla klassen. Men hallå, har de hört om Stockholmssyndromet? Drabbar även barn. Hon vill ju bli bekräftad, hon vill ju duga till och ger tyvärr inte upp.

2. Att hon klipper till, inte tyst tar emot. Men självklart, hon försvarar sig! Och hon markerar att hon inte är ett offer.
3. Att hon retas. Visst gör hon det. Som alla barn. Men hon är 1 mot flera. Vem är i underläge?

Och de är 8 år! De behöver hjälp att lösa det här. Handgriplig sådan. Inte ett snack lite då och då, utan punktbevakning! En jävla inscident till, hur liten den en är så är det Skolverket nästa!

6 kommentarer:

mossfolk sa...

Men lilla mellantroll! Var fanns rastvakterna?! Borde de inte vara medvetna om att det finns problem och kanske hålla sig lite extra i närheten där för att kunna gripa in när det behövs??? Jag blir alldeles upprörd över att det är ett så påtagligt problem som bara får passera!

Anonym sa...

Som sagt, vart finns rastvakterna!!! Skandal.

Men jag är så glad att hon har de föräldrar hon har. Och att hon har fått vänner i nya klassen.

Ååhh... lilla mellantroll. Vet hon om att hon har vänner även långt hemifrån? Även om vi som läser Din blogg kanske är lite 'för gamla' för henne... ;o)

Ge henne en massa kramar!!!

Anonym sa...

go mellantrollet!

Humlan sa...

Tur att det finns föräldrar som ni!

Batbut sa...

Mossfolk, de inblandade lärarna är medvetna men inte alla rastvakter... Nu har vi krävt att ALLA lärare ska informeras så att man kan hålla koll på skorgården!
Anna, I tell her!
Humlan, tack
Tess, tack! Jag lovar. Det är skönt med stöd oavsett om man är stor eller liten

Anonym sa...

Hoppas att allt ordnar sig för lilla Mellantrollet!
Hon ska inte behöva ta en massa skit från några j***a ungar som inte vet hur man beter sig!

En JÄTTEKRAM till Mellantrollet!!
Jag hejar på dig, tjejen!


// Dakota