tisdag, mars 11, 2008

Backlash....

Det finns ett uttryck som säger "Det är alltid mörkas före gryningen". Undrar om det finns något för det motsatta?

Mellantrollet har haft en tuff vecka. Förra veckan blev det en liten batalj i skolan, som hon hanterade på ett bra sätt. Hon blev visserligen arg och det var lite knuffar, men lärarna tog snabbt tag i situationen och fick fram bakgrunden. Det visade sig att några yngre killar hade retat Mellantrollet sedan några veckor tillbaka och med hennes bakgrund så behövs det inte så mycket mer. Men hon hanterade det otroligt bra, kunde själv sätta ord på känslan. Att det var precis så här det började förra gången och att det gjorde henne orolig.

Veckan blev shaky och vi trodde nog att hon skulle hoppa över helgens övernattning. Hennes första! Men hon ville åka. Och inget telefonsamtal kom på kvällningen. Däremot var det en stukad tjej som kom hem. En kille i gruppen fick ett horn i sidan till henne. Förföljde henne i princip hela helgen, med knuffar och sparkar, elaka ord. Ledarna försökte hålla honom undan, men det gick inte. Så här med facit i hand kan jag tycka att de borde ringt efter hans föräldrar, men det är lätt att vara efterklok. Dock hade Mellantrollet hanterat det kanonbra! Hon hade försökt hålla sig undan, visat att hon blev ledsen och även sökt tröst & stöd hos ledarna.

Den "gamla" tjejen hade gått till attack, tagit ut det på någon annan och hade framförallt inte berättat om vad som hänt utan slutit sig som en mussla. Själv tagit på sig skulden. Så det kändes som ett stort steg framåt. Tråkigt att detta hände, men skönt att Mellantrollet hanterade det så bra.

Och så kom idag.... när Mellantrollet verbalt attackerar en tjej i klassen. Med kraftuttryck och nedsättande kommentarer. Helt utan anledning. Bara för att tjejen råkade se kaxig ut och säga fel sak.... Och det kändes ett tag som att mardrömmen skulle börja om. För hon vägrade förklara någonting, sa bara "hon är dum"!

Då träder Lilltrollet in. Berättar att Mellantrollet blev attackerad på skolgården av 3 killar som slår henne. Killar från gamla klassen. Som tydligen gjort så under en längre tid. Som hotat henne om hon berättar. Och Lilltrollet törs inte söka hjälp för som hon säger "Mamma, jag går ju i klassrummet bredvid".

Trollfar är senare i skolan i annat ärende. Söker upp personal som hör till de här killarnas klass och de sitter & ljuger honom rakt upp i ansiktet "men det brukar inte vara problem med de här pojkarna, inte ljuger de här killarna inte" osv. Och ser ut som frågetecken när Trollfar drar upp situationen som var förra året. Snacka om fega patetiska idioter!

Imorgon är det ord och inga visor som gäller. Steg 1 är att ta ett snack med lärare och rektor. Kan de inte garantera att Mellantrollet och Lilltrollet får gå ifred för de här killarna så är det polisanmälan! Steg 2 är blir förmodligen en anmälan till Skolverket.

För nu är jag så in i helvetes trött på att vår dotter ska ta skit från små jävla ligister som inte får den uppmärksamhet och fostran de behöver hemifrån, utan att de måste ta ut den på någon annan. Och jag är in i helvetes trött på en inkompetent och FEG personalkår (gäller personalen i det annex som Lilltrollet går i och där de här skitungarna går) som ser problemet men vägrar ta itu med det-. Som leker stork och tror att om man inte pratar om det så finns det inte. Vuxna människor med noll kunskap i att lösa konflikter, som sviker barnen om och om igen genom att stoppa upp sina förstockade huvuden där solen aldrig lyser.

Jag lär förmodligen återkomma vidare i ämnet....

Inga kommentarer: