torsdag, maj 01, 2008

Älgarna demonstrerar

Men inte gör jag. Eller så kan man se det som så, att jag demonstrerar min lättja. Kanske inte andemeningen med 1:a maj, men det är så långt min energi räcker idag.

Trollfamiljen exkluderande trollmor pep iväg redan i tisdags, för att städa ut vintern ur våra hus (låter lite exklusivt tycker jag) inför gästernas ankomst. Själv hade jag lite jobb kvar, så jag jobbade som en liten gnu i tisdags och avrundade med ett styrelsemöte med ett gäng där känslorna var heta och lite lätt aggressiva. Måste erkänna att jag blev själv imponerad över mitt lugn, att jag lyckades hålla mig neutral och istället ägnade mig åt att styra upp situationen. Innerst inne var jag mest sugen på att rya i och be dem skärpa ihop sig, men jag valde en annan metod. Fungerade iofs det också.

Så kom onsdagen, och när jag för en gångs skull har chansen till sovmorgon vaknar jag klockan 5! Så tidigt kan jag inte gå upp till jobbet, så jag låg i sängen och slötittade på TV. Vid den här tidpunkten är det inte de bästa filmerna som visas, utan jag hamnade vid någon embarlig kärlekskomedi av årsmodell 80. Då blev jag mörkrädd! Såg jag ut sådär? Knalliga toppar med korta strumpor i matchande färg, inkölade vita högklackade pumps och pudelfrissa. Axlar breda som värsta hockeyliraren och hårt åtdraget skärp i midjan. Inte var det snyggt inte!

Efter en sådan start kunde det inte bli annat än bättre ju längre dagen led. Jobbade snabbt och effektiv så jag hann med ett tidigare tåg. Jag verkligen älskar att åka tåg, och då helst den lite mer gammaldags varianten. Sitter och glor lite genom fönstret, bläddra i en tidning och mumsa p något gott. Lite kontemplativt sådär, nedladdning inför lugnet ute i Trollskogen.

Men tji vad jag bedrog mig! Tåget mot Uppsala var knökat av sjuttioelva tusen pubisar fulltankade med diverse berusningsmedel. Preppade för en partydag i Studenternas Heliga Stad. Och mitt i den smeten satt jag som värsta Tant Pruselius! Lättnaden när jag fick kliva av före slutstationen var stor. Och där mötte mig resterande del av Trollfamiljen, för vidare transport rakt ut i den Uppländska skogen.

Och där är vi nu! I lugnet och tystnaden. Hur skönt som helst. Bäst av allt, helgen är inte slut än!

2 kommentarer:

londongirl sa...

Vad skönt att ni är ute i spenaten! Själv tillbringar jag helgen här hemma i stan. Men det är så mysigt...var till Dalarö igår och köpte ny båt! :-)
Har varit på teater, (Kors i taket, det var med maken tom.!!) och nu sitter jag och lyssnar på en galen Koltrast som drillar ute på takterrassen....

Det är ok här med alltså...
Kramilikram på er!

Batbut sa...

Det var hur skönt som helst. Ny båt? Stor, liten eller mittemellan?