söndag, april 05, 2009

Close to the edge

Det händer så mycket nu. Och det mesta är roligt. Men det tar på krafterna. Jag märker av att jag inte har samma ork och energi som förr. Jag har kört mina batterier för full kareta och det börjar ta ut sitt pris.

Jag är inte lika stresstålig, vilket gör att ett högt tempo direkt resulterar i att astman sätter igång och kroppen protesterar. Huvudet surrar konstant av alla måsten och jag har svårt att koppla av. Så fort jag är klar med en sak så börjar hjärna snurra på med nästa. Tempot är för högt och det snurrar för snabbt. I do not like that!

Nu är det snart påsk och tanken var att jag med väninnan skulle fixa iordning vår hett efterlängtade lokal. Jobba lite smått på dagarna och måla, möblera mm på kvällarna. Men det tog stopp!

Så jag har bokat av allt i veckan, tagit ledigt och åkt ut till Trollskogen. Här skall jag och de små trollen göra absolut ingenting. Jag måste vila, sova och göra ingenting. Stänga av huvudet.

Visst, en del av mig har en orolig fjäril i magen som irriterat surrar om "Mellantrollets födelsedag som måste fixas, möbler till lokalen, bokslut som ska göras, pappa som ska besökas, vårkläder som ska upp osv". Och det finns två sätt att hantera det: antingen bita ihop, köra på och göra alla sakerna efter en strukturerad lista eller skita i det för ögonblicket, ta det som det kommer och lita på att det fixar sig ändå.

Jag kör på alternativ 2, om än att det är ovanligt för mig. Men det är nödvändigt. Jag är inte inne i väggen, jag tror inte heller att jag kommer dit men för säkerhets skull så garderar jag mig för att undvika den i mesta möjliga mån.

Så om ni inte hör av mig på ett tag så vet ni att jag är ute i Trollskogen och viftar med tårna.

8 kommentarer:

Humlan sa...

Du är (som vanligt) en klok kvinna!
Vifta med tårna, gosa med småtrollen och försök njuta av stunden. Både kropp och knopp behöver lite återhämtning ibland.

londongirl sa...

Mycket klokt av dig! Jag undrade just om du tänkte dig ut dit nu när trollungarna är lediga...
Ha det så jätteskönt!
Känns som det är evigheter sen vi sågs... :-/

Mifflan sa...

Hej!

Du bloggar fortfarande! Så kul! Efter ett lååååångt uppehåll är jag tillbaka i bloggosfären igen.

Nu skall jag uppdatera mig lite i din blogg!

Ha det gott!
Mifflan

Bloggblad sa...

Om inte väggen... så luktar det i alla fall lite tapetkänning i min näsa...
Mycket klokt att du kör linje 2. För OM väggen kommer, så gör den det snabbt, och sen är det liksom kört med att backa lite... då är det raka spåret mot viloläge och kroppen förlåter inte på många år.

Själv märker jag numera rätt tidigt när det snurrar för fort, och hinner oftast bromsa. men visst är det lätt gjort att snurra loss...

Anonym sa...

Det låter klokt och vettigt. Fortsätt vifta. Tids nog kommer vardagen... Kramar till dig.

Anonym sa...

Det låter klokt och vettigt. Fortsätt vifta. Tids nog kommer vardagen... Kramar till dig.

Anonym sa...

Men cheezus, vad jag tjatar... :-)

Batbut sa...

Humlan, jag gör så gott jag kan.
L-girl, vars tog Du vägen?
Pratkvarnen, jag är så klok så klok.... Och Du, jag är van vid Ditt tjat ...:-)
Mifflan, welcome back! Long time no see, hoppas livet lever väl?
Bloggis, det är tur att vi lärt oss ngt genom åren iaf. Jag brukar kunna känna igen när det är dags att dra i bromsen. Ibland kommer det tidigt och ibland lite senare, dock har det hitintills aldrig varit för sent... men jag aktar mig..