fredag, juli 03, 2009

Sommartider = Trolltider

Nu har Trollfamiljen tagit sitt pick och pack, flyttat ut till Trollskogen och återkommer till betongen först när vi närmar oss skolstart. Vissserligen med några små avbrott från Trollmor, som kommer jobba ca 2 dgr i veckan den första veckorna i augusti, men jag är HELLEDIG i juli. Hur nu detta skall gå, för det var många år sedan jag tog ut 5 hellediga veckor. Förmodligen kommer jag vara helt spattig efter efter ett tag och slipat varenda liten möbel vi äger & har.

Den berömda ombyggnationen lyser med sin frånvaro. Bygglovet finns men inte pengarna. Vi har haft ett gäng olika byggare som tittat och det har varit svindlande dyrt. Inser att jag förmodligen skall bli byggare i mitt nästa liv..... Utan el och avlopp ligger kostnaden på en bit över 20.00o kvm för tillbyggnaden - och då utan själva finishen. Det tycker jag är apdyrt!

Så vi får knö in oss på våra 45 kvm ett tag till, hoppas på soliga dagar och svala nätter.

Jag är inne i något mysko mående just nu. Är totalt handlingsförlamad och tar mig inte för något mer än att läsa morgontidningen, skrutta runt en sväng på gräsmattan för att sedan krypa in i skuggan och läsa en bok. Lunch och middag har jag lyckats åstadkomma varje dag, men det är på gränsen. Fast när jag tänker efter kanske det inte är så konstigt mående, det kanske är det här som är semester. Att låta batterierna gå på lågfart, låta hjärnan koppla av och vara i stunden. Kanske är bara ovanan som gör att jag tycker det är mysko. Jag är ju "projektberoende", måste alltid ha en plan för vad jag skall göra härnäst. Ha en möbel som skall målas, ett rum som skall tapetseras, ett träd som skall huggas ned eller något annat aktivt. Men nu har jag inte det.

Jag kanske har lärt mig läxan, att koppla av. Nu återstår bara nästa uppgift, att lära mig njuta av det också.

Inga kommentarer: