tisdag, augusti 11, 2009

Lugn och fin....

Igår var det första "riktiga" arbetsdagen för mig, precis som för många andra. Det märks i både biltrafik som lokaltrafiken, där vi glatt samsas i en salig blandning; turister från allsköns olika håll och så vi "Stockholmare".

Vanligtvis tycker jag att det fungerar bra, men ibland (läs tidig morgon) så får jag tuppjuck på en del människor. Nu är det för sent för den här sommaren, men till nästa så är följande ett big NONO!

Och det gäller såväl Stockholmare som ni som är här tillfälligtvis.

1. Sammanträde vid rulltrappans slut är inte tillåtet, oavsett om det är farmor som behöver vila eller maken som skall dubbelkolla kartan. Först kliver man åt sidan, SEDAN har man sammanträde. Okej?

2. Har Du ryggsäck på så försök låta bli att sprätta runt som en centrifug, det gör attans ont när man får den i huvudet när man sitter ned

3. Är Du folkskygg är lokaltrafiken inget för Dig, före det hjälper inte att Du sätter Dig på yttersta sätet i en proppfull buss. Någon kommer iaf garanterat knöka sig ned bredvid Dig

4. Resväskor på hjul är bra, men tänk på att det sällan är gupp inne i bussen / t-banan så stöter Du på ett sånt har Du förmodligen massakerat någons tår. En ursäkt är då inte helt fel.

5. I den berömda springarnas gång (mellan t-centralen och pendeltåget) är det strikt vänstertrafik som gäller. Jag vet, hur tokigt som helst och jag har ingen aning om hur det började men nu är det så. Och eftersom 98% av människorna är har turbopjucken på - håll till vänster och försök inte omvända oss, det slutar med mentala såväl som fysiska krockar.

Sedan finns det andra som har större och mindre detaljer att tillägga, men jag är inte knusslig. Fixar vi bara ovanstående så är iaf jag nöjd. En stund. Kanske

5 kommentarer:

ChatZonePunktSe sa...

Blogga om ChatZone.se!
Om du bloggar om ChatZone så har du chans att få en länkplats på våran startsida. Eller är du bara sugen på att gå med för kul.

Gå med och få vip här:
http://www.chatzone.se/R/40673945.aspx

Londongirl sa...

Åh vad jag håller med dig!!!

men visst är det värst med alla turister, de är så vilsna och just det där att de stannar upp all trafik gör ju att man tappar farten. ;-)

Humlan sa...

Instämmer!

Klimakteriehäxan sa...

;-D

Batbut sa...

damer, vi är rörande ense :-)