lördag, januari 30, 2010

I en annan del av Stockholm...

Lilltrollet har länge närt en dröm om att få dansa balett. Nu har hon inte riktigt de fysiska förutsättningarna för det, då hon är liten och kurvig men vem är väl jag att döda hennes dröm?

Hur som, hon fick söka in till Balettakademin för att se om hon skulle klara kvalet - vilket hon inte gjorde, men tog det som en hel kvinna. Och inte sjuttsingen ger hon upp för det. That's my girl!

Jag förstod att det inte bara är min dotter som drömmer om vita balettdräkter och tåskor, för väntrummet var fyllt att förhoppningsfulla aspiranter. Eller snarare, fyll av hysteriska mammor som peppade sina telingar så till den milda grad att de alla trodde sig vara en ny Anneli Alhenko (tror jag det stavas). Små, taniga 10 åringar iförda de absolut dyraste utstyrslar som fanns att uppbringa, med sminkade ögon och fantasifulla håruppsättningar som en rysk primadonna hade blivit avundsjuk på.

Signifikativt för alla dessa mammor var:

1. Päls
2. Bling bling i 180
3. Extremt högklackade lackstövlar (kanonbra på isgatorna!)
4. Ålskinnstighta märkesjeans
5. Make up för en gala kväll

Jag kvalade inte in i den klubben! Istället satt jag där med mina 25 år gamla bally curling (ja, skorna är nästan äldre än mig), mjuka urtvättade jeans samt hemstickad tröja. Allt krönt av ett totalt osminkat ansikte och skurgummiknut. Inte någon större risk att bli uppraggad av någon Mr Clooney inte! Iofs var jag i trygg förvissning om han häckade uppe i Östersund så jag kunde köra lite laid back. (känns som om jag kom ifrån ämnet lite.....)

Vi var iofs några fler som lirade i samma liga som mig, men inte många inte. Och jag led med de stackars unga töserna som inom några få timmar skulle bli abrupt nedtagna på jorden. Hoppas att mammorna har resurser att hantera inte bara tjejernas utan även sina egna besvikelser!

Själva tog vi och tröståt på McD (standard en gång per månad max) för att sedan pallra oss hemmåt och leka skönhetssalong. Nu är jag sminkad enligt konstens alla regler och har en håruppsättning som heter duga! Gränsen gick dock när Lilltrollet försökte styra ut mig i min gamla bröllopsklänning. Den är visserligen vacker och den satt som en smäck för 15 år och 10 kilo sedan!

Och så en liten cliffhanger för den hågade - jag har glasat som fasiken i veckan. Bl a gjort en serie "de fyra årstiderna" med ett träd klätt i de olika nyanserna som våra säsonger bjuder. Tagit kort och tänkte lägga ut dem för lite boostning. Dock undrar jag - var i helsicke är USB sladden?????

3 kommentarer:

Londongirl sa...

SKÖNT att hon tog det hela bra! Inte lätt att komma in där.
Men nu blir jag så himla nyfiken på ditt nya glas. Gå genast och leta rätt på sladden! :-)

Batbut sa...

L-girl, hon har ett grundläggande självförtoende som tur är. Jag ska leta sladd.... när som... annars kan man se alstren live på Karby nästa helg :-)

Londongirl sa...

Ok...Karby here I come.... :-)