fredag, januari 08, 2010

Och historien upprepar sig...

För första gången på länge kom vi tillbaka efter ett långt lov utan någon som helst oro. Tvärsom, Lilltrollet skuttade iväg till skolan. Längtade både efter lärare och skolkompisar, även läxorna såg hon fram emot. Även vårt morgontrötta Mellantroll tog sig iväg med förväntan i sinnet.

Däremot har jag fått höra från annat håll att situationen i Lilltrollets tidigare klass inte har blivit speciellt mycket bättre. Det är nya offer, nya metoder men samma "förövare" och samma oförstående föräldrar, med en skola som försöker mörklägga.

Det är så attans tragiskt att man inte kan ta tag i situationen. Att lyfta fram skiten i det öppna, för det är det enda sättet som det går att komma tillrätta med det hela. Att låta barn och vuxna veta vad som försigår, att därifrån gemensamt hitta en lösning och arbeta på det. För under tiden som de låter det här fortsätta så är det barn som mår dåligt. Så sorligt. Och så onödigt.

3 kommentarer:

Humlan sa...

Så rätt; Sorgligt och onödigt att problemen kvarstår utan åtgärd.

Så skönt; Att Trollungarna har fått tillbaka skolglädjen!
Värm dig med den vetskapen!

Londongirl sa...

Så trist att det ska behöva vara så att problemen inte tas tag i en gång för alla!!!
Den skolan har problem helt klart. Jag har ju träffat fler personer som har sina barn där och som inte är nöjda.

Batbut sa...

Humlan & L-girl, visst är det tragiskt! Om inte risken fanns att barnen skulle bli lidande (mina) så skulle jag göra en anmälan på stört!