lördag, januari 23, 2010

Smart tänkt!

Vintertid får mina slemhinnor tokspel och torkar ihop som fnöske, vilket innebär att jag bl a i munnen får en invasion av blåsor. Värre än gräshopporna i Egypten, I can tell you!

Och ont som fasiken gör de, framförallt när de spricker. Nu har jag haft en koloni av elakingar som gjort en illegal bosättning i underkäken, i själva tandköttet.

Jag borstar, jag gurglar, jag har munsalvor och inte ett skit hjälper. De har immigrerat permanent och jag lär väl snart få utfärda uppehållstillstånd vare sig jag vill det eller inte.

Igår kväll var de extra aktiva och smärttröskeln var nådd. Rådig som jag är rotar jag fram Xylocain salvan och smetar in blåsorna med. Smärtan gav vika.

Dock såg jag ut som en dreglande idiot resten av kvällen, med hängande mungipro. Det var inte bra blåsorna som blev bedövade, jag var helförlamad i hela jäkla käften!

Frågan är vad kvällens dunderkur ska bli? Kanske rengöra med T röd?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nästa gång du är hos doktorn ber du om att få Xylocainlösning som du kan gurgla runt i munnen istället. blir lite bättre så:-)

kram Monica R

Londongirl sa...

Du borde söka för det där! Hm...för blåsorna alltså. ;-)

Tokfia! Låt bli T-röd nu!

Snurran sa...

fy fasen, jag vet precis vad du snackar om, jag hade liknande problem med det där för ett år sedan ungefär och det är bland det värsta jag råkat ut för, hade blåsor i i svalget, munhålan och på tandköttet i dryga månaden, tappade smaken hade ont och svårt för att prata till ock med :-( Enda stället som var blåsfritt var läpparna, så inget syntes utifrån iallafall.. Lilla doktorn på vårdcentralen talade tvärsäkert om för mig (utan att ta några som helst prover) att jag led av Herpes (som jag aldrig haft vare sig förr eller för den delen senare, men vem vet, när hon vägrade att ta prover?)Hon förslog inte heller någon som helst smärtlindring, så det var bara att härda ut. Gissa om jag har samma läkare fortfarande eller om jag bytt?

Trollmor sa...

whisky är bra att sköljarunt med.
.
.
.
Har jag hört

Batbut sa...

Monica, jag lovar. Nästa gång jag går dit... vilket inte blir så ofta...
Trollmor, får man svälja också?
L-girl, jag har nog massor att söka för... finns det drive through?
Snurran, jag ska till både tandhygienist och tandläkare inom det snaraste. Får ta en valium, gurgla med Xylocain och ta det som en kvinna....