tisdag, juni 26, 2007

Hustomte önskas!

Vaknar av ett mysko ljud imorse, ligger inklämd som en förkrympt kåldolm mellan två små troll som verkar expandera nattetid. Dagtid betingar de kring 25 kilo och tar inte så mycket plats, men på nätterna i Trollors säng tror jag att deras små barnkroppar suger åt sig all fukt och syre som finns för då helt plötsligt tar de mer plats än Trollfar med sina modiga 80 kilo.

Hur som, ljudet då? Jo tack, det var en Tamagouchi (felstavat förmodligen) som insmugglats och stoppats ned i örngottet så att jag inte skulle märka det. Fast det gjorde jag. Tydligen hade den lilla "Tamman" bajsat på sig. I min säng! Och tarvade omedelbar uppmärksamet. Shit också, jag som var helt övertygad om att blöjåldern var passerad i mitt liv men tydligen inte.

Nu har morgonbestyren avklarats och de små damerna har påbörjat Operation Badstrand. Det går till som så att man först packar ihop alla saker i plast som klarar av vatten. När detta berg ligger ute på verandan så påbörjar de steg 2, övertalningen. De har utverkat en taktik som innebär att de växelvis kommer med kommentarer som "Mamma, vi är klara nu", "När ska vi gå till stranden mamma?" eller "Det är så varmt så jag svimmar. Ska vi bada nu". Efter att ha kört detta i ett hårt och intensivt tempo i dryga 30 minuter så brukar jag krokna. Som alltid förmanar jag med hög och tydlig röst att det som de bär ned till stranden får de själva släpa på, både fram och tillbaks. Tror ni det håller? Efter ungefär 5 minuters promenad kommer det första "Mamma, det gör ont i min arm. Jag har nog skadat mig". Vad det slutar med, som alltid, är att Trollmor ser ut som en kamel fullastad med plastiga, färgglada attiraljer.

Svettig och svimfärdig vacklar jag in på den lokala playan bland de andra mammorna som själva antingen tagit bilen, moppen eller den lilla chicka vagnen som jag så finurligt döpt om till "skogsjeepen". Det är grundat av ren och skär avund, I know. Funderar skarpt på att åka till Claes Ohlsson eller kanske t o m Biltema för att införskaffa dylika tingest.

Sitter just nu på verandan iförd bikini och funderar skarpt på att chocka barnen, föreslå stranden före dem!

För att inte trigga igång min aktivitetstarm har jag satt på mig skygglapparna och vägrar se gräsmattan som ska klippas, skjulen inne i skogen som ska rivas, buskarna som behöver ansas (syrenbuskarna!), verktygsboden som ska städas, trägolvet som ska oljas. Jag skulle verkligen kunna ha nytta av en liten hustomte. En aktiv, energisk sådan som jag skulle stoppa in i friggeboden nattetid och släppa ut när solen gick upp. Finns det någon sådan frivillig? Jag har hört att det finns skånskpolska varianter som man kan nyttja.....

Arvodet är nog så skäligt, trevligt sällskap och hemlagad mat utlovas. Klarar sedan hustomten av att läsa sagor för små troll, bada i iskallt vatten med små troll och samtidigt fixa ovanstående actionlista kan bonus utlovas. Ansökningar mailas till Trollmor asap!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oh.
My.
God.

Jag är som gjord för jobbet. Jag lovar att dressera ungarna gratis om du låter mig använda mitt hemmagjorda sprängmedel för att eleminera skjulet :D

Batbut sa...

Oh
My
God!
You are the one! Med risk för att Kimmi kommer anse att Du är otrogen så säger jag bara en sak - KOM HIT!