fredag, juni 01, 2007

Ibland segrar rättvisan!

Fick just samtal från syster. Förra vintern råkade ju min systerson ut för ett överfall, ett gäng grabbar tyckte det var bra fredagsunderhållning att spöa upp en ensam kille. Trots att det var fullt med folk i farten ryckte ingen in! Systersonen kände igen 2 av killarna och kunde namnge dem. Sedan har rättvisan malt långsamt, men syster har inte gett upp. Hon har i princip tjatat fram en rättegång.

Och förra veckan var det dags! Oavsett utgång skulle iaf systersonen få känna att han stått upp för sig själv. Nog så viktigt när man är en ung kille. Systers advokat var mycket skeptisk, en av killarna skulle förmodligen åka dit eftersom han dels hade ett digert register hos socialen och dels var "av lägre social klass". Den andre namngivne killen av adlig släkt, och med stöd därefter. Värstingadvokaten, hela familjen bänkad och en otroligt dryg ubermench mentalitet.

Men vet ni vad? Båda blev dömda! Till övervakning och dagsböter. Och det skönaste av allt är att den smilande bratpacken fick en markering, att man oavsett namn inte får uppföra sig hur fan som helst!

2 kommentarer:

Humlan sa...

Instämmer med din etikett; Viktigt!

Batbut sa...

Exakt!