torsdag, juli 03, 2008

Anka eller?

Så här i semestertider lusläser jag allt jag kommer över, det lokala nyhetsbladet där man bl a kan få ta del av Salong Rosa Hårets semestererbjudande och Bröderna Brus nyinkomna grönskor.

Jag hinner t o m lusläsa DN på Stan. Vilket jag gjorde idag (eller om det var gårdagens jag läste idag?) och blev totalt mörkrädd!

Som återkommande tema har de x antal frågor som de ställer till diverse s k kändisar. Idag (eller om det var igår?) var det en ung (mycket ung) dam, känd i bloggosfären bl a för sin förmåga att tjäna pengar på i mitt tycke totala oväsentligheter. Hur som, på frågan om hur mycket hon spenderar på kläder i månaden av svaret 10.000 - 15.000 kronor! Hallå, tio tusen kronor?!?!?!?! FEMTON TUSEN KRONOR?!?!?!?

Det är helt sjukt. Ett barn (vilket hon faktiskt är, fortfarande omyndig hur smart hon än må vara i övrigt) bränner T I O T U S E N spänn på kläder i MÅNADEN?!? Totalt sjukt.

Inte ens om jag hade råd skulle jag lyckas komma upp i den summan. Dels för att jag inte är speciellt förtjust i att shoppa kläder och dels för att jag skulle inte kunna förmå mig att bränna så mycket pengar på något som inte är livsnödvändigt. Jag kommer fortfarande ihåg vilken baksmälla jag led av när jag shoppat loss i NY över en helg. En sedan länge planerad shoppinghelg, med insparade pengar just för detta syfte. Men dag 3 så kunde jag inte förmå mig att köpa en pappersnäsduk ens en gång. Jag kände mig faktiskt "smutsig" efter detta frossande. Och då var jag inte ens i närheten av några tio tusen kronor.

Nu låter säkerligen avundsjuk i somligas ögon, och javisst. Jag skulle gärna ha en hel drös med pengar att bränna utan att behöva tänka efter. Absolut, inte mig emot. Första månaden eller två skulle jag säkert även kunna shoppa kläder för en ansenlig summa pengar, om inte till mig så till de små trollen. Men fasiken inte regelbundet.

Och om jag hade en tonåring som shoppade för så mycket i månaden skulle jag låsa in henne, även om det var hennes egna införtjänade pengar!

Jag hoppas i mitt stilla sinne att det var en tidningsanka. Att det skulle stå tusen till femtonhundra kronor. Det kan jag leva med.

4 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Håller med dej. Jag tycker visserligen att det är kul att shoppa, till skillnad från dej, men det måste ju ske med lite vett och sans!

mossfolk sa...

Usch nä, jag är inte heller mycket för att shoppa kläder. Dessutom hittar jag oftast de kläder som passar bäst på H&M och där blir det m y c k e t kläder om man ska komma upp i de summorna.
Tyvärr tror jag att det finns de som kan gå genom hela livet utan att ha någon som helst uppfattning om pengars värde.

Bloggblad sa...

Hej igen!
Det är lite tragiskt ö.h.t. med överflöd och frosseri när andra svälter och far illa. Att de inte skäms... Det gör jag... och dövar mitt dåliga samvete ibland - för även om jag inte kommer i närheten av det överflödet, tycker jag att jag har det oförskämt bra.

Angående semestern... man behöver flera veckor för att dels vila upp sig - dels hämta ny energi. Mer semester åt folket!

Batbut sa...

K-häxan, då kanske Du kan överta min personliga shopping? Då skulle jag kanske gå i ngt annat än jeans....
Mossfolk, visst är det helt lost? Så ung och vad ska hon sträva efter sen?
Bloggis, visst är det. Jag är så otroligt sugen på att haka på det här med köpfri månad. Dvs man får enkom handla mat och nyttoprodukter typ toapapper osv. Inget för egen konsumtion. Snacka om pengar man skulle spara