tisdag, juli 29, 2008

Trollskogen Kindergarden

Idag har det varit full fart. Av någon outgrundlig anledning valde alla kidsen i grannskapet vår gräsmatta som träffpunkt. Studsmattan gick varm och poolen (plastig sådan) nyttjades flitigt. Vi snittade väl en 5 troll sisådär mest hela tiden. Mellantrollet toppade ligan med sina 9 år och juniorerna var grannens tvillingar som nyligen uppnått den aktningsvärda åldern av 8 år, tillsammans.

Trollmor körde servering av bubbelsaft och kakor, blåste på sårade knän, fredsmäklade när behov infann sig och var allmänt behjälplig vid andra ikadana incidenter. Dock gick gränsen vid att hämta bollar som sparkades bort. Tvärnobben! Inte av lathet utan någon jäkla måtta finns det på curlingen.

Lite slipande hann jag med mellan varven, men sovrummet som skulle bli duvblått får vänta till imorgon. Jag är ganska nöjd med den här sommarens fångst; 3 trädgårdssoffor slipade och målade samt 1 stycke bord. 2 verandor målade, 2 verandor inoljade (trallen alltså), en väggklocka slipad och laserad, ett dörrfoder målat. Och då har jag tagit det lugnt, oavsett vad ni tror.

Eftermiddagen avslutades med kakbakning med alla de små liven, vilket resulterade i en stor korg med kakor som kidsen tog med sig för att försäja i grannskapet. Och de lyckades över förväntan! Närmare en hundring drog de in till sin klubb, efter att ha betalat mig hela 1 krona som tack för hjälpen, och då fick jag dricks också *s*.

När jag ändå är på och skriver jag kan jag meddela att våra små troll tjatade sig blå! De ville prompt gå på bio igår. De kunde avstå från badstranden resten av sommaren, bara de fick gå på bio. Och inte viken film som helst, utan självklart Mamma Mia. Igen! Vilket det blev. Lilltrollet var så till sig innan att hon knappt kunde sitta still. Hon log från öra till öra hela filmen igenom. Och ja, det var faktiskt värt att se den en gång till. Den var än bättre andra gången. Helt och fullt sant.

Slutligen kan jag delge er dagens komplimang i Trollskogen. En av de små 4 åriga grannarna tittade noga på min bikini, säger sedan "Min mammas bröst är mycket längre än Dina". Tvillingbrorsan hans nickar bekräftande, lutar sig fram och drar ned min bikiniöverdel och säger "Men Dina tuttar är mycket sötare".

Tack och godnatt!

5 kommentarer:

Maggisen sa...

*asg* Visst är ungar ljuvliga!?

Humlan sa...

Ha ha!

Anonym sa...

Det var väl en söt komplimang. Det var du ju värd, nu när du har slitit så mycket! :-)
kram på dig!

Tankevågor sa...

Fniss...ja se killar och deras kärlek till bröst....det ska börjas i tid!
Gullig komplimang :-) Man vet ju att det kommer sanningar ur de små liven.

Häftigt med kakförsäljning!

Batbut sa...

Maggisen, ibland så :-)
L-girl, tror att det har ngt med att göra att de aldrig lämnar barnstadiet....
Humlan, eller hur :-)
G-mamman, iaf ngn som märkt dem...:-)