lördag, augusti 30, 2008

Vill ni veta....

vad jag gör, eftersom jag inte har tid med er?

Jag inreder! När vi packar ihop Trollskogen och förbereder oss för gå i ide, så drabbas jag oundvikligen av "boa bacillen". Och då inreder jag.

Till Trollfars stora glädje (eller hur!) så blir jag helt manisk. Trollungarnas rum skall göras om, vardagsrummet måste målas, soffan ska bytas ut, köket behöver nya gardiner och hallen skall målas i bronsfärg. Metallic liknande sådan. Förmodligen hur miljöovänligt som helst, men hur snyggt är det inte?

Nu har vi inte riktigt hunnit med allt, men vi har iaf börjat. Trollungarnas rum ger en klar fingervisning över damernas olika personligheter. Lilltrollets rum är i en varm rosa färg, med en ceriserosa fondvägg. Jag vet, det låter horribelt men det blev urläckert. Kan väl säga att Trollfar var lite lätt grönaktig när jag bestämde färgerna, men han gav mig rätt nu när han sett det irl.

Mellantrollets väggar blev "grekblåa" om ni förstår vad jag menar. Och inredningen i vitt, hur kontemplativt som helst. Som en följd av denna extreme room make over så har hon börjat städa! Och håller ordning på sitt rum, helt otroligt. Dessutom har hon återgått till att bli den glada, skrattande busungen som jag saknat och längtat efter. Alltid en kram till övers och en glittrande glimt i ögat. My baby is back! Och idag lagade hon lunch till mig - alldeles själv; kokt potatis och köttbullar. Stolt mamma som jag är tycker jag det är rätt avancerat av en liten dam på nio år.

Så nu vet ni vad jag gör, vare sig ni vill eller inte.3 kommentarer:

Gammelmamman sa...

Jag vill göra inspektion irl! :-)

Humlan sa...

Du är så energisk. Härligt att få ett nytt hem till hösten!

Batbut sa...

Biggis, you are wellcome!
Du med Humlan. Jag - energisk? Känner mig som värsta soffpotatisen...