söndag, februari 08, 2009

En ny människa?

Inte för att jag helt reformerats, för så lätt går det inte, men jag inser att jag kommit en bra bit på väg.

Jag har slutat röka och snusa, alkohol förtär jag ytterst sällan och godis ligger inte speciellt högt upp på min tio i topp lista. Fet mat klarar jag inte av och jag har dragit ned sockerhalten i mitt kaffe från 8 bitar (ja, jag vet - helt tokigt, men ack så gott) till modesta 1-2 bitar. Den last jag besitter och som jag unnar mig är 2 burkar av den klassiska CC drycken. Och det lider jag inte av, även om det förmodligen är nyttigare utan.

Jag kryper till sängs kring 22-snåret och både jag & lampan slocknar kring 23.30 tiden, så jag får mina 6-7 timmars sömn per natt.

Det som nu återstår är väl ett visst mått av träning och fy attans vad långt inne det sitter! Fast idag slet jag med mig hela familjen på en söndagspromenad. Det kändes ovant, mysigt och klart uppfriskande. Funderar skarpt på att göra detta till en vana.

Men jag vet, det räcker inte som träning. Lite mer ska nog till. Funderar på att införskaffa mig en pilatesboll alternativt en roddmaskin. Vad tycker ni? Vad skall jag satsa på? Eller skall jag fortsätta vara en soffpotatis och låta min oformbara kroppshydda njuta av sina kurvor (som sitter på fel ställen vill jag bara påpeka. Jag är konvex där man skall vara konkav och vice versa, å andra sidan är jag ju alltid motvalls så varför skulle detta vara annorlunda?

Och med detta totalt intetsägande inlägg i samhällsdebatten ber jag att få dra mig tillbaka, så jag hinner med att läsa lite innan min tjompis JB raggar upp mig.

Sov gott!

5 kommentarer:

Emma sa...

Oj, det var inte dåligt gjort. Bra jobbat! Här har jag bytt kost och kämpar på med att få rutin på träningen.. men du har ju gjort bra mycket bättre ifrån dig anser jag. Får man rekommendera både rodd och boll? =P

lilithsblogg sa...

Jag rekommenderar att du provar en massa olika saker. När du väl hittar en träning som du tycker är rolig, så kommer det inte att kännas som träning.

Kimmi sa...

Lilith har 100% rätt..sen tycker jag att du ska tillåta dig att vila och njuta i ditt nya jag. Låta det landa innan du ger dig ut på ytterligare strapatser.
Kram

Snurran sa...

Skaffa en stegräknare! Lovar att den gör så att du utmanar dig själv att ta trapporna eller ta den där extra rundan. Så mycket mer är väl egentligen inte nödvändigt att göra..?

Batbut sa...

Emma,tackar. Måste säga att det var förvånansvärt lätt att sluta snusa och röka. Det trodde jag aldrig. Både rodd och boll...hm...:-) Kanske det
Lillith, förmodligen är det så. Känns bara som att tiden är den mest trånga sektorn (eller så är det en undanflykt)
Kimmi, jag landar först. Och så har jag beställ RObertos bok "parträning hemma". Stackars trollfar, han vet inte vad som väntar....
Snurran, eller så gör jag som norrmannen i reklamen - räknar själv :-). Då lär jag få börja om både en och annan gång