måndag, maj 25, 2009

Mörkast före gryningen...

eller hur man nu säger. Det är attans tungt just nu, att lämna Lilltrollet i skolan med vetskap om vilka negativa tankar pedagogerna har om oss. Trollfar är stark som tar det varje dag, som orkar kliva in och se personalen vända sig om, vägra att hälsa. Moget eller? Att inte se längre än näsan räcker, att inte ta ställning till sakfrågan utan lojalt ställa sig på arbetskamratens sida.

Visst är lojalitet bra, men vad är de de lär ut till barnen? Att man får göra hur som helst bara man är tillräckligt många? Inte den moral jag vill att mina barn skall växa upp med. Men jag orkar inte agitera längre, nu ska vi bara ta oss igenom fram till sommarlovet. Och min förhoppning är att de människor vars åsikt jag bryr mig om förstår och stöder vårt agerande, även om flatheten gör att de inte öppet tar ställning.

Jag kommer inte låta en prepubertal alfahanne med mindervärdskomplex knäcka vare sig mig eller mitt barn. Det är synd människan ifråga inte kan låta sina kloka sidor ta över (för de finns, jag har mött dem och även stöttat dem) utan låter sin bitterhet/besvikelse/ilska/frustration eller vad det nu är - förstöra inte bara för sig själv utan för små, otroligt påverkbara människor.

Men vet ni vad, jag har lovat mig själv att försöka fokusera på det som är bra. Inser att mina senaste inlägg är nattsvarta och det piggar inte upp vare sig mig eller läsarna. Så vad är det som är bra för närvarande (och det här är nu hemmagjord peppningsterapi, verksam eller inte visar sig). Jo, en hel del faktiskt:

1. Mina barn är kloka och reflekterande personer (även om det ger stora utmaningar på hemmafronten ibland *s*)
2. Trollfar tar ställning och strider för sina barn (det finns faktiskt föräldrar som inte gör det)
3. Vi har bra vänner som stöttar oss
4. Det är några få ynka dagar kvar till sommarlovet
5. Vi ska snart på stor baluns och få äta gott & klä oss för gala
6. Vi har Trollskogen att njuta av, hela långa sommaren
7. Mitt företag går bra
8. Trollfars företag börjar gå allt bättre
9. Vi kan unna oss en del av livets goda
10. Min dröm verkar närma sig realitet, då lokalen kommer bli så fin.... En spännande höst!

Sist men inte minst, idag får jag njuta av att försvinna in i tv världen en stund och sukta över Dr Ross återkomst till ER. Bara en sån sak!

2 kommentarer:

Kimmi sa...

Inte ens prepubertala alfahanar bär sig åt så...
Alfa står för något bra i alla fall i min värld. Någon som är stark, tar ansvar, är rättvis. Som du! (Fast hona då)
Kramar på dig.

Mildamakter sa...

Kram på sig!!!