onsdag, maj 13, 2009

På krigsstigen...

Jag blir så jävla trött! Och frustrerad. Och arg. Men framförallt så ledsen.

Lilltrollet går i en ganska spretig klass, som behöver mycket styrning vilket de inte fått. Det har varit kontroverser med andra barn och även med pedagogerna, som vägrat att se problematiken. Och visst, jag kan förstå dem. Barn bråkar gärna med varandra, tjejer kan vara grönjävliga och manipulativa så in i Norden. Så är det bara, och Lilltrollet är definitivt inte oskyldig. Men för att vi ska kunna jobba med det måste vi veta sanningen om de saker som händer. Och vi måste även veta att de vuxna som finns där på dagarna fokuserar på att skapa en sådan miljö att de här konflikterna inte blossar upp och blir alltför stora.

Det har man valt att inte göra. Istället väljer man att dölja så mycket det går, att utmåla några få som bråkstakar och framhäva ögontjänarna. Vilket barnen märker och känner sig orättvist behandlade. Och så går det runt.... Lilltrollet har varit outsidern, den som inte smälter in i någon av grupperna utan svävar fritt emellan. Det har slitit på henne, men hon har varit så stark. Vi har fokuserat på att det är kort tid kvar på terminen, nästa år kommer en kanonlärare tillbaka och nuvarande pedagoger är ett ont minne blott. Det har gått hyffsat. Till igår. Då hon, med 2 kamrater, råkade i konflikt med resterande damer i klassen. Eller som en av pedagogerna uttryckte det; Lilltrollet hade varit elak mot de skötsamma flickorna i klassen..... Att det sedan framkom att det var de "skötsamma" som satt igång hela konflikten spelade tydligen ingen roll. Lilltrollet anklagades av pedagogen att ha sagt vissa saker och gjort vissa gester mot en tjej, vilket sedan visa sig vara en ren och skär lögn. Tjejen det hela ska ha riktat sig mot såg ut som ett frågetecken, Lilltrollet hade inte gjort ett endaste dugg av detta och tjejen ifråga hade bekänt för sin mor att egentligen var det hon som var den som gjort fel. Skit detsamma, sånt händer och missuppfattningar blir det.

Men det som INTE är okej är när pedagogen startar en kränkande talramsa mot Lilltrollet och hennes kamrater, i vilken de får med sig större delen av klassen. Bara en av de otal incidenter som människan ifråga lyckats kreera.

Idag fick vi nog. Valet vi gav skolan var enkelt; antingen försvinner personen ifråga resterande del av terminen eller så håller vi Lilltrollet hemma! Och blir det det senare så följer per automatik en anmälan till skolverket. Med hela historien från början till slut, inkluderande den skit som Mellantrollet råkade ut för. Visst är det utpressning, visst kommer vi förmodligen stå jävligt ensamma i detta och visst fasiken är det jobbigt. Jag vill helst bara släta över allt och låta allt vara som vanligt, men då sviker jag Lilltrollet å det grövsta.

Det räcker med att skolan gör det.

2 kommentarer:

Kimmi sa...

Du är stark!

Mildamakter sa...

Kram på sig!