onsdag, september 20, 2006

Lång dags färd mot natt.....

Nu är jag hemkommen från föräldramöte! Puh.... Det har varit en lång och innehållsrik dag. Skulle jag ta hela blir det en smärre novell, så istället delger jag er dagen i punktform:

1. Gästspel i mellantrollets klass i väntan på skoldoktorn. Barnen fick gissa mitt yrke och det var inte helt enkelt. Tjejerna gissade på dagisfröken eller lärare, medan killarna tyckte jag såg ut som en vetenskapsman eller uppfinnare!
2. Mellantrollsbesiktningen godkänd. Inget återbesök behövs.
3. Jobba jobba jobba
4. Trevlig myslunch med en favvobloggare. Jag skulle vara medmänniska och lyssna, men det slutade med att käften min gick i ett. Nästa gång ska jag ha silvertejpen med mig! Men det var nice. Väldigt mkt nice.
5. Jobba jobba jobba - ett årsbokslut nästan klart!
6. Lite flirt och charm med Skatteverket. Trollmor hade gjort lite fel, men även herrarna på Skatteverket går att lirka med om man sätter den sidan till....
7. Föräldramöte.... i lilltrollets och mellantrollets klass - samtidigt! Inte ens min simultankapacitet grejade det, så trollfar tog hand om mellantrollets möte. Man kan väl säga att jag drog det längsta stråt! Kort och effektivt, medan det var otroliga curlingdiskussioner hos Trollfars grupp! Det var så jag blev mörkrädd. Törs inte föräldrar sätta gränser för sina barn? Det kom upp de mest bisarra frågor om vad vi skulle sätta regler för. Hallå! Hur vore det om föräldrar använder sitt sunda förnuft? Personligen tycker jag det vore ganska bra.....

Och vad hände med lilltrollets incident då? Både jag och trollfar hade ett mkt bra snack med skolan. Det fanns en bakgrund, som förklarade, men inte ursäktade incidenten. Killen ifråga har en bokstavsdiagnos, resurspersonen var på möte och överlämningen hade inte fungerat som den skulle!

När dagens händelse skedde upp så satte personalen hårt mot hårt. Killens föräldrar informerade (iofs redan efter första händelsen) och killen ifråga "punktbevakad" samt att han fick göra avbön. Vi känner att personalen är med oss i detta och håller koll. Men som vi sa till personalen, händer det igen - då ställer vi till ett sjujäkla liv! Oavsett eventuella diagnoser så ska inga barn behöva vara rädda för att gå till skolan och definitivt inte vår dotter!

Och nu väntar trollmors belöning - de sista rafflande minuterna med min senaste sängkompis, David Baldacci. Här väntas ROLLSPEL.......

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du är en helt suverän mor ska du veta! Även om du kanske misslyckas lite in emellanåt. Men det gör alla titt som tätt. Dina trollungar kan skatta sig lyckliga!

Bambi sa...

Stackars lilltroll! Med eller utan bokstavskomb. det får bara inte hända igen! Vi har samma problem, den grabben ger sig på alla....

Tur att du fick lite belöning, efter en sån dag....

Anonym sa...

Hej,hej!
hälsningar Ulrika
Livet tar tid, men nu tittade jag in en stund. Hoppas du mår bra!
Vi ses.