torsdag, september 07, 2006

Trollmors rätta jag kommer fram!

Jag brukar gilla de flesta barn, iaf upp till en viss ålder. Men så ibland stöter man på barn som dett inte går att ta till sig, hur mycket man än försöker. Visst, man måste inte älska alla och jag uppför mig ordentligt. Ger de barnen lika mycket attention som de andra, men ändå så finns där en känsla av "inte tycka om" längst inne i hjärtat.

Det går en sådan liten madam i yngsta trollets klass. En riktig liten dam, pimpinett och med åsikter om allt som hon förkunnar med högsta möjliga stämma, i gäll ton. Det riktigt skär genom märg och ben när hon sätter igång och jag anstränger mig för att hålla leendet på plats.

Men idag gick det knappast! Jag sitter och morgonmyser med lilltrollet, när piplisan kommer fram. Tittar på mig och frågar vem jag är, på vilket jag svarar "lilltrollets mamma". Hon tittar igen, snörper på munnen och går där ifrån. Kommer raskt tillbaka och tittar på mig igen, så säger hon "Jag tror Du luras, Du är nog hennes mormor".

Jag kommer aldrig mer att försöka tycka om henne!

8 kommentarer:

Humlan sa...

Ibland undrar man hur förädrarna till sådana barn är... Men jag vet att det inte alltid är föräldrarna eller omgivningen, att det inte alltid beror på yttre faktorer, men ibland ser man ju helt klart miljöpåverkan hemifrån.

PGW sa...

Deportera gnällungen till Sibirien.

Instämmer med Humlan, vad är det för föräldrar till den ungen ..? Undvik dem.

Ilva sa...

Jag gillar inte de ungar som har gjort mina barn illa jag och jag glommer ALDRIG! Du svarade val henne att du inte trodde att hon var hon utan en spermie?

Bloggblad sa...

Bortskämda jagcentrerade barn är det lätt att känna antipati emot. Tycker jag också, fast jag har lärt mig att tänka proffsigt när jag får ett sånt barn som elev, då letar jag efter någon detalj hos barnet att tycka om, och sen brukar det funka.

De som skämt bort ungen har gjort det av kärlek (förmodligen) och säkert inte tänkt på följderna: en för andra olidlig unge.

Vi på Kantarellen sa...

Det finns jättemånga ungar som jag inte tycker om.

De är bara så gräsligt odrägliga.

Anonym sa...

Håller med er allihop, det finns barn som det bara inte går att tycka om, men jag kan ändå inte låta bli att le.

Och hoppas ni tar Myras humor för det den är: i toalettnivå. ;)

Så:
Döm henne inte för hårt, troll ser ju gamla ut redan som små. Inte så lätt då, för en utomstående. *s*

Anonym sa...

Eh....
Vad tråkiga skämt blir när de förklaras... ;)

... sa...

*ryser*
Sånna ungar borde man åtminstone få sätta krokben på...