söndag, juni 22, 2008

Det bidde en tummetott!

Huvudet har snurrat av en hel massa tankar. En skön midsommarhelg, med vänner och en adopterad extramormor ute i Trollskogen. Mysigt och samtidigt tankeväckande, därför att vi är olika människor med olika erfarenheter och vi är på olika ställen i livet. Och det har vi dryftat i stort och smått, samtidigt som jag haft mina egna tankar och spekulationer.

Trollfarfar fyllde jämt den här helgen, men valde att fira den utan sina barn och barnbarn. Självklart framkallade de också en del tankar. Även deras val att inte vara närvarande i sina barn eller barnbarns liv orsakar också tankebry. Ibland är jag otroligt sugen på att ta bladet från munnen och säga vad jag tycker. För de "köper sig fria" med att ringa flera gånger i vecka och deras insats när vi har problem eller sitter i skiten består alltid av ett "vi tänker på er".

Och om allt detta har jag då funderat och spekulerat, tyckt och tänkt samt formulerat massor med kloka meningar och slutsatser. Återstår bara att delge er dessa klokheter varför jag sätter igång lappisen och skrider till verket.

Vad händer då? Jo tack, det säger poff och alla klokheter är borta. Så av mina otroligt insiktsfulla slutsatser återstår inte mycket. Inte ens en liten tummetott.....

2 kommentarer:

Tankevågor sa...

Tycker nog att du ska ta bladet från munnen och säga vad du tycker. På något sätt så tror jag att det i alla fall känns bättre då. Även om det inte ens förändrar något...du har i alla fall gett din syn på saken.

Batbut sa...

L-girl, jag vet. Fast det finns de i min närhet som vill att jag är tyst då de inte är redo att ta konsekvenserna som ävnn drabbar dem