fredag, oktober 17, 2008

Hej vad det går!

Denna vecka har försvunnit i en jehu och jag har fasiken inte hunnit med ett endaste något känns det som. Fast det har jag iofs. Men de senaste veckorna har varit fyllda av anspänning och eftersom Trollfar läser min blogg så kunde jag inte ens här lätta på trycker!

Men nu är det avklarat och inga hemligheter finns att dölja. Så här är det:

Trollfar har en dotter sedan tidigare, som av olika randiga och rutiga skäl beslöt sig för att ta en paus ifrån oss. Riktigt varför har jag aldrig förstått, däremot har följderna varit tunga för alla. De små trollen avgudar sin storasyster och var ledsna över hennes tystnad. Trollfar led han med och självklart har jag också varit ledsen, både för min egen och Trollfars del men framförallt för de små trollen.

Både Trollfar och Stora Trollflickan är envisa som åsnor. Och stolta. Inte direkt de bästa egenskaperna när det gäller att röka fredspipa! Dock så yppade sig ett gyllene ögonblick i samband med Trollfars halvsekelsdag som firades igår.

Jag har agerat i det tysta och byggt broar med Stora Trollflickan, samt andra delar av släkten där det knakat en del. Har även ordnat fotosession med de små trollen och Stora Trollflickan, bakom ryggen på Trollfar. Kan väl säga att jag har varit på vippen att försäga mig fler än en gång....


Men så igår var det äntligen dags att presentera resultatet av det hela. Trollfar följde snällt med hem till min syster & hennes man för att där äta en födelsedagsmiddag i lugn och ro.

Men tji fick han! För väl där väntade dryga 30 talet av den närmsta släkten och bästa vännerna. Och i täten av dem alla kom Stora Trollflickan! Jag har sällan sett Trollfar så paff. Och de flesta av gästerna fällde både en och annan tår. Det var nästan lite sentimentalitet à la Extreme Home Makeover på det hela *s*.

Det blev en intensiv kväll, mycket känslor och sent i säng. Följd av en dag i Lilltrollets skola, vilket förtjänar ett eget inlägg av en helt annan karaktär. Hur som, just nu är jag trött men det är bara att ladda om för imorgon fyller Lilltrollet åtta år och det är dags för ännu en dejt med släkten. Så hör ni inget imorgon så vet ni varför...

3 kommentarer:

Humlan sa...

Vilken härlig present till Trollfar och även till Stora Trollflickan!
Bra jobbat Trollmor!

Mildamakter sa...

Så innerligt skönt att allt gick i lås. Hoppas att det fortsätter på det viset!!

Batbut sa...

Tack Humlan, han blev glad:-)
MildaM, bara hålla tummarna det :-)