tisdag, oktober 13, 2009

I'm a bitch....

Jag har lite svårt för telefonsäljare. Eller rättare sagt, för telefonsäljare som inte har koll på vad de har för approach. När någon okänd människa säger "tja, hur e läget?" så går går jag i baklås. Spelar sen ingen roll om det vore världens bästa deal de har att komma med, no way för dörren är stängt. Barrikaderad. Igenspikad.

Eller när man hör en konstruerad hurtig dialekt, som använder mitt förnamn och glatt frågar hur jag mår. Och låter som om vi är kompisar sedan år tillbaka.

Fast idag slogs det nog någon form av rekord i "noll koll på läget". En ung tjej ringer och vill tala med den ansvarige för min sidorfirma (glaseriet). Vilket då är jag. Samtidigt säger jag till henne att om det är något hon vill sälja så är jag inte intresserad. Men nej, hon vill inte sälja. Däremot göra en marknadsundersökning, om vad jag tycker om en viss produkt. Som jag säger att jag inte använder. Fast hon vill fråga ändå.

Initialt har jag ett visst tålamod, men efter att ha kört samma visa om och om igen börjar jag tröttna. Jag ifrågasätter om det är riktigt mot hennes kund att fråga mig om deras produkt som jag dels inte använder och dels knappt känner till. Och som jag är totalt ointresserad att prata om. Men hon ger sig inte, hon vill bara fråga sina 10 frågor för att kunna fylla sin kvot.

Till slut blir jag förbannad och säger "lyssna noga nu, jag VILL INTE svara på Dina frågor och jag tvivlar på att Din kund blir glad om Du tilltvingar Dig svaren, för det är nog INTE syftet med undersökningen, eller vad tror Du?"

Då hör jag henne snyfta för att sedan utbrista "men Du behöver väl inte vara så elak för det!" och pang på med luren.

I am a bitch!

3 kommentarer:

Monica sa...

men ojda fick du dårlig samvete sen;) hahaha stakkarn!
jag´har som tur aldrig sånna samtal *peppar peppar*

Klimakteriehäxan sa...

Jag delar din aversion mot telefonförsäljare. Och så tycker jag genuint synd om dem, de flesta är ungdomar som inte kan hitta ett anständigt jobb att dra sig fram på.
Har du anmält dej till NIX? det funkar rätt bra!

Mildamakter sa...

Välkommen i gänget! ;o)