tisdag, oktober 06, 2009

Kanske inte...

Jag tillhör en fridlyst sort, jag är en kvinna som fullkomligen hatar att köpa kläder till mig själv. Min shoppingmönster ser ut som en rysk 7 års plan, vilket innebär att jag köper nya sommarkläder typ var 4-5:e år och vinterkläder än mer sällan.

Inser nu att den dunjacka jag drar runt i har ungefär lika mycket dun kvar som en polyesterkudde, dvs nada. Dessutom är den ungefär 2 storlekar för liten vilket resulterat i att jag de senaste vintrarna sett ut som en Micheline gubbe. Tur att jag har långa ben iaf för annars skulle jag liknat IPREN mannen!

Hur som, nu är den död! Den klarar inte en vinter till, men den har tjänat mig väl sedan den vinter jag bar på Mellantrollet. Gulp, det innebär alltså mer än 10 år! Shit, mitt klädkonto är förmodligen mindre än vad nakenfolket på Nya Guineea lägger på ett år. Om det nu finns ett sådant folk, fast det borde det. Det finns ju liksom folk av alla sorter.

Fast nu kom jag bort från ämnet. Jag tog med mig Mellantrollet som personal shopper och dundrade iväg till Sickla, där det finns ett helt okej utbud med butiker. Det fanns massor, så mycket att jag blev trött och åkte därifrån utan att ha provat något annat än en endaste jacka.

När det är för mycket att välja på slår min autopilot till och jag blir alldeles slut av utbudet, för jag inser att jag måste måste köpa nya tröjor. Nya byxor. Nya stövlar. Nya skjortor. Nya strumpor osv. Shit, min klädstil är faktiskt ganska trist.

Jag provade som sagt en jacka iaf. Köpte jag den? Nopi! 2.500 kronor för en vit dunjacka. Med mitt track record på klantigheter kändes det inte som om det var en bra idé......

Möjligen om samma variant hade funnits i kammouflagemönster.

3 kommentarer:

Monica sa...

så det blev ingen shopping alls då?

Kram ;)

Klimakteriehäxan sa...

Men tänk så mycket annat kul du har råd med när du inte köper kläder stup i kvarten - för nåt hoppas jag att du unnar dej allt emellanåt?!

Batbut sa...

Monica, inte ett endaste dugg till Trollmor inte :-)
K-häxan, jag vet. Jag köper böcker som en galning... och glas (till min produktion). Annars har jag inte så stor konsumtion :-)