tisdag, maj 09, 2006

Batbuts empiriska erfarenheter

Vetenskapliga undersökningar utförda på Batbuts Beteendevetenskapliga Bakademi har konstaterat att åksjuka mot karuseller inte kan botas med kogniktiv terapi. Det spelar ingen roll hur många varv man åker, det blir inte bättre.

Tvärs om blir det värre.
Och värre.
För att till slut bli grönjävligt.

Ergo, blir Du åksjuk av karuseller - gilla läget och ge fasiken i allt som snurrar! Eller så får Du stå Ditt kast och spy i buskarna som värsta fyllot, medan halva Gröna Lund tittar på. Att i detta läge försöka bibehålla en viss stolthet är tufft, när andedräkten luktar apa och hudfärgen drar sig åt det grönvioletta hållet. Har Du tur gör Du som jag och svimmar, då blir folk i alla fall oroliga och tycker synd om Dig.

M a o, barn med balanskänsliga föräldrar bör uppsöka tivolin med mer balanserade släktningar och vänner. Eller så går man på bio!

6 kommentarer:

... sa...

Underbart!

Humlan sa...

Bakademi!?! DÄR vill jag gå!
Jag kanske kan lära mig att förstå mitt eget beteende?

Ibland är det tur att jag inte har barn! Jag hade fått ta till hela släkt- och vänskapskretsen!

Penny sa...

vad är kogniktiv terapi? det låter som en ordklass.

PGW sa...

Jag känner igen det där ... när maginnehållet förflyttat sig klart satte jag mig och tittade mycket koncentrerat på kasperteater i 45 minuter medan min kompis gick och åkte några karuseller till.

Vi på Kantarellen sa...

Med mig är det just så. Saker som går runt runt, klarar jag inte av. Men berg och dalbanor, som snurrar åt alla håll... de är helt OK.

Även om jag inte gillar dem.

Batbut sa...

Kimmi, inte alls underbart!
Humlan, Du är välkommen. OBS att man får dock inte studiebidrag
Kommer igen - välkommen hit! Kogniktiv terapi är ngt som inte fungerar på karuseller iaf! Annars går det ut på att man ska möta & "leva igenom" sina hang ups.
PGW, vi syns vid kasperteatern!
Mamse, har sagt det förut - vill Du låna små troll? Ni kan gå på tivoli ihop bl a